پدیده جنگجویان خارجی از منظر حقوق بین الملل: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''پدیده جنگجویان خارجی از منظر حقوق بین الملل''' نام مقاله ای از افشین یوسفی و علیرضا آرش پور و مسعود راعی دهقی بوده که در دوره یازدهم شماره چهل و یکم (پاییز 1397) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == موضوع جنگجویان خا...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۲۱: خط ۲۱:
* [[ماده 4 معاهده ژنو 3]]
* [[ماده 4 معاهده ژنو 3]]
* [[ماده 5 معاهده ژنو 3]]
* [[ماده 5 معاهده ژنو 3]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره یازدهم شماره چهل و یکم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات افشین یوسفی]]
[[رده:مقالات علیرضا آرش پور]]
[[رده:مقالات مسعود راعی دهقی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۲۲:۵۶

پدیده جنگجویان خارجی از منظر حقوق بین الملل نام مقاله ای از افشین یوسفی و علیرضا آرش پور و مسعود راعی دهقی بوده که در دوره یازدهم شماره چهل و یکم (پاییز 1397) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

موضوع جنگجویان خارجی هرچند از منظر تاریخی موضوع جدیدی محسوب نمی شود اما در ادبیات حقوق بین الملل موضوعی است که به تازگی و بنا به ضرورت ها بدان توجه نشان داده شده است. وجه ممیزه جنگجوی خارجی و مزدور بر اساس تعاریفی که از آنها به دست آمد در تفاوت انگیزه ها است. مزدور با انگیزه مادی که می تواند پول یا بهره مندی از امتیازات مادی و مانند آن باشد اما انگیزه جنگجویان خارجی انگیزه ایدئولوژی، دینی و یا قومی است.این مقاله باهدف بررسی پدیده جنگجویان خارجی از منظر حقوق بین الملل نگاشته شده و با روش توصیفی وتحلیلی و استفاده از منابع کتابخانه ای تدوین گردید .یافته ها نشان داده است در قوانین مخاصمات مسلحانه غیربین المللی ، جنگجویان خارجی ممکن است به گروه‌های مسلح شورشی یا نیروهای مسلح کشوری که در خاک آن کشور درگیری روی داده است؛بپیوندند.مروری بر هنجارها و استانداردهای بین‌المللی نشان داده است که اصالت یا ملیت خارجی افرادی که به ناحیه مورد مخاصمه برای شرکت در درگیری سفر می کنند، می تواند اثر واقعی بر جایگاه قانونی آنان قرار دهد و نباید از نظر غافل بماند. با نگاه به قوانین مخاصمات مسلحانه بین المللی ، جنگجویان خارجی می توانند از اعضای تمام عیار نیروهای مسلح یکی از دولت‌های متخاصم باشند یا به آن تبدیل شوند. در این حالت، ملیت آنان اهمیتی نخواهد داشت. کنوانسیون ژنو 3 و اولین پروتکل الحاقی در خصوص این واقعیت صریح هستند که جایگاه مبارز اسیر شده بایستی توسط دادگاه صالحی که طرف به اسارت گیرنده نیز در آن حضور دارد تعیین گردد و نبایستی به تصمیم اختیاری واگذار شود. درخصوص قوانین مخاصمات مسلحانه غیر بین المللی، جنگجویان خارجی می توانند به صفوف نیروهای مصلح دولت حاکم یا کنشگران غیر دولتی که در برابر آن شورش می کنند بپیوندند. به نظر می رسد که در هیچ یک از این موارد ملیت تاثیری بر جایگاه مبارزان ندارد. همچنین شواهد نشان می دهد که جنگجویان خارجی نسبت به رعایت استانداردهای قانونی بین المللی که در مورد نحوه پیش برد مخاصمات تنظیم شده است، تمایلی چندانی ندارند.

کلیدواژه ها

  • حقوق بین الملل
  • کنوانسیون ژنو
  • جنگجویان خارجی
  • پروتکل الحاقی

مواد مرتبط