جامعۀ بین المللی و عدالت کیفری جهانی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''جامعۀ بین المللی و عدالت کیفری جهانی''' نام مقاله ای است از سید قاسم زمانی و هاله حسینی اکبر نژاد که در شماره سه دوره چهل و پنج (مهر 1394) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == در نظام حقوق بین‌الملل تحولات قاب...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''جامعۀ بین المللی و عدالت کیفری جهانی''' نام مقاله ای است از [[سید قاسم زمانی]] و [[هاله حسینی اکبر نژاد]] که در [[شماره سه دوره چهل و پنج (مهر 1394) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران]] منتشر شده است.
'''جامعۀ بین المللی و عدالت کیفری جهانی''' نام مقاله ای است از [[سید قاسم زمانی]] و [[هاله حسینی اکبر نژاد]] که در شماره سه دوره چهل و پنج (مهر 1394) [[فصلنامه مطالعات حقوق عمومی]] دانشگاه تهران منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۱۷: خط ۱۷:


* [[ماده 53 کنوانسیون 1969 وین راجع به حقوق معاهدات]]
* [[ماده 53 کنوانسیون 1969 وین راجع به حقوق معاهدات]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1394]]
[[رده:مقالات سید قاسم زمانی]]
[[رده:مقالات هاله حسینی اکبر نژاد]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات منتشر شده در نشریات]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۲۶

جامعۀ بین المللی و عدالت کیفری جهانی نام مقاله ای است از سید قاسم زمانی و هاله حسینی اکبر نژاد که در شماره سه دوره چهل و پنج (مهر 1394) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

در نظام حقوق بین‌الملل تحولات قابل تأملی روی داده که ملاحظات انسانی فصل مشترک بسیاری از آنهاست. ظهور و روند رو به تکامل مفهوم جامعۀ بین­المللی، متضمن شناسایی ارزش­های بنیادین برای این جامعه است، به نحوی که تضمین حمایت و احترام به اصول و ارزش­های مزبور به‌منزلۀ دغدغه­ای مشترک در نظام بین­المللی مورد توجه است. تاکنون ابزارها و شیوه­های مختلفی برای حراست از منافع و ارزش­های مشترک جامعۀ بین­المللی پیش‌بینی شده که هر یک درجه­ای از مؤثر بودن را دارا هستند؛ اما مؤثرترین اقدام، ضمانت اجرای کیفری و به عبارت دیگر تعقیب، محاکمه و مجازات نقض گستردۀ ارزش­های بنیادین جامعه است. به این ترتیب ایدۀ عدالت کیفری جهانی، به‌منزلۀ یکی از آرمان­های مهم جامعۀ بین­المللی مطرح است که تلاش می­شود توسط مراجع قضایی کیفری از جمله دادگاه­های بین­المللی و دادگاه­­های ملی محقق گردد، هر چند هنوز در ابتدای مسیر قرار دارد و تا رسیدن به نقطۀ ایده­آل، بسیار فاصله دارد. در ارزیابی کارآمدی نظام حقوق بین­الملل کیفری در جهان معاصر، ناگزیر از توجه به مقتضیات جامعۀ بین­المللی هستیم، همچنان که دغدغۀ جامعۀ بین­المللی برای تحقق عدالت کیفری جهانی و البته موانع پیش روی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.

کلیدواژه‌ها

  • ارزش های بنیادین
  • جامعه بین المللی
  • حقوق بین المللی کیفری
  • دیوان کیفری بین المللی
  • عدالت کیفری جهانی

مواد مرتبط