جرم انگاری پیش دستانۀ اعمال تروریستی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''جرم انگاری پیش دستانۀ اعمال تروریستی''' نام مقاله ای از فرهاد شاهیده و امیرحسن نیازپور که در شماره نوزدهم (تابستان 1399) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == تروریسم یکی از مهم‌ترین چالش‌های عدالت کیفری در عرصه داخلی و بین...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱۲: خط ۱۲:


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
* [[ماده 664 قنون تعزیرات و مجازات های بازدارنده|ماده 664 قانون تعزیرات و مجازات های بازدارنده]]
* [[ماده 1 قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم]]
* [[ماده 2 کنوانسیون بین المللی مبارزه با اقدامات تروریستی هسته ای]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
خط ۲۲: خط ۲۷:
[[رده:تروریسم]]
[[رده:تروریسم]]
[[رده:پیشا جرم]]
[[رده:پیشا جرم]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات منتشر شده در نشریات]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۴۴

جرم انگاری پیش دستانۀ اعمال تروریستی نام مقاله ای از فرهاد شاهیده و امیرحسن نیازپور که در شماره نوزدهم (تابستان 1399) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

تروریسم یکی از مهم‌ترین چالش‌های عدالت کیفری در عرصه داخلی و بین‌المللی است. با افزایش جرایم تروریستی، برخی دولت‌ها در راستای حمایت از شهروندان و حفظ اقتدار حاکمیت ملی و تأمین نظم و امنیت عمومی، اقدامات نوینی را اتخاذ نموده‌اند. از این رو، تحولات گسترده‌ای در نظام عدالت کیفری کشورهای مختلف شکل گرفته است. توجه به حالت خطرناک مرتکبان و پاسخ‌های سرکوب‌گر؛ جرم‌انگاری‌ها را به سمت امنیتی شدن پیش برده است. از آنجا که پیشگیری به معنای خاص آن و جرم‌انگاری‌های سنتی به تنهایی کارآمد نیستند، تکیه بر مفهوم خطر با منطق پیش‌دستانه، حاکی از پارادایم جدیدی در پیشگیری از بزهکاری تروریستی در قالب جرم‌انگاری‌های نوین است. جرم‌انگاری پیش‌دستانه بیشتر ناظر بر رفتارهای مرتبط با تروریسم است و خودِ مرتکب و یا دیگری را در آستانه ارتکاب جرم تروریستی متوقف می‌نماید. بدین‌سان، قانونگذاران با ایجاد حالت فعال و آماده‌باش در حقوق کیفری، یا قلمرو حقوق کیفری را عقب‌تر از شروع به جرم و یا تبانی می‌بَرند و یا با جرم‌انگاری جرایم مرتبط با جرم تروریستی یا اقدامات موقتیِ مداخله‌ای که برای «قبل از بروز تهدید» پیش‌بینی شده‌اند، حقوق کیفری را تا حد ممکن و با هدف پیش‌دستی در مبارزه با تروریسم گسترش می‌دهند.

کلید واژه ها

  • جرم‌انگاری
  • امنیت
  • تروریسم
  • پیشا جرم

مواد مرتبط