کارکرد عدالتی حقوق قراردادها: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''کارکرد عدالتی حقوق قراردادها''' نام مقاله ای از [[علی رضا باریکلو]] است که در شماره یکم ( بهار و تابستان 1401[[) فصلنامه حقوق خصوصی دانشگاه تهران]] منتشر شده است.
'''کارکرد عدالتی حقوق قراردادها''' نام مقاله ای از [[علی رضا باریکلو]] است که در شماره یکم ( بهار و تابستان 1401) [[فصلنامه حقوق خصوصی دانشگاه تهران]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۱۹: خط ۱۹:
* [[ماده 419 قانون مدنی]]
* [[ماده 419 قانون مدنی]]
* [[ماده 8 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان]]
* [[ماده 8 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات شماره یکم حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات علی رضا باریکلو]]
[[رده:حقوق قراردادها]]
[[رده:مقالات منتشر شده در نشریات]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۵۵

کارکرد عدالتی حقوق قراردادها نام مقاله ای از علی رضا باریکلو است که در شماره یکم ( بهار و تابستان 1401) فصلنامه حقوق خصوصی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

هرچند تحقق عدالت در رابطة قراردادی یکی از کارکردهای حقوق قراردادهای معاصر تلقی شده است، از منظر اجرایی، قابل بررسی است که آیا حقوق قراردادها ‌باید نقش اثباتی و ایجابی ایفا کند یا صرفاً می‌تواند نقش بازدارندگی از بی‌عدالتی را دارا باشد. در این مقاله به روش توصیفی‌ـ تحلیلی ثابت شد با توجه به لزوم حمایت از اصل حاکمیت اراده حقوق قراردادها نقش مانعیت از بی‌عدالتی دارد‌. در این باره هرچند معیارهایی مانند عدم تساوی ارزش اقتصادی عوضین، شرط‌بندی غیرصادقانه، شروط نامناسب، عدم رعایت استحقاق‌ها، و امتیازات نابایست برای تشخیص بی‌عدالتی مطرح شده، معیار فقدان غرض عقلایی مناسب‌تر است. چون همة معیارهای یادشده را متضمن است.

کلیدواژه ها

  • تأمین عدالت
  • حقوق قراردادها
  • معیار
  • منع از بی عدالتی

مواد مرتبط