مداخلۀ نظامی در یمن از منظر حقوق بین الملل: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مداخلۀ نظامی در یمن از منظر حقوق بین الملل''' نام مقاله ای است از مصطفی فضائلی که در شماره یک دوره چهل و شش (فروردین 1395) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده ==    در پی تحولات منطقۀ خاورمیانه در دهه‌های اخیر، حوا...» ایجاد کرد)
 
خط ۲۰: خط ۲۰:
* [[ماده 42 منشور سازمان ملل متحد]]
* [[ماده 42 منشور سازمان ملل متحد]]
* [[ماده 39 منشور سازمان ملل متحد]]
* [[ماده 39 منشور سازمان ملل متحد]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1395]]

نسخهٔ ‏۱۰ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۳۹

مداخلۀ نظامی در یمن از منظر حقوق بین الملل نام مقاله ای است از مصطفی فضائلی که در شماره یک دوره چهل و شش (فروردین 1395) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

   در پی تحولات منطقۀ خاورمیانه در دهه‌های اخیر، حوادث فاجعه‌باری در این منطقه رخ نموده است . از جنگ تجاوزکارانۀ صدام حسین، رئیس‌جمهور دیکتاتور عراق در دهۀ 1980، علیه ایران، اشغال کویت توسط رژیم بعثی عراق، تا تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان، غزه،... و مداخلات نظامی آمریکا و متحدانش در افغانستان و عراق، و تا اقدامات و عملیات جنایتکارانه و وحشیانۀ گروه‌های تکفیری تروریستی با حمایت برخی قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بر ضد دولت و ملت‌های سوریه و عراق و در نهایت تهاجم نظامی و جنگ علیه مردم یمن. این حوادث متضمن نقض اصول و قواعد بنیانی حقوق بین‌المللی بوده و بنیاد نظم بین‌المللی موجود را به چالش کشیده است. متأسفانه رویه‌های بین‌المللی جاری برخی دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی حاکی از واکنش‌های بجا و درخور نیست، بلکه گاه بسیار ناامیدکننده می‌نماید. در نوشتار پیش رو مداخلۀ نظامی در یمن از منظر حقوق بین‌الملل بررسی می‌شود تا ضمن بیان اصول و قواعد نقض‌شده، عدم مشروعیت آن به اثبات برسد، پیامدهای فاجعه‌بار چنین وضعیتی نمایانده شود و ضرورت واکنش و اقدام جدی، فوری و شایستۀ جامعۀ بین‌المللی آشکار گردد.

کلیدواژه ها

  • استفاده از زور
  • اصول منشور ملل متحد
  • شورای امنیت
  • عربستان سعودی
  • مداخله نظامی
  • یمن

مواد مرتبط