جرم‌انگاری بین‌المللی زیست بوم زدایی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''جرم‌انگاری بین‌المللی زیست بوم زدایی''' نام مقاله ای از احمد نصراصفهانی و لیلا رئیسی و علیرضا آرش پور که در شماره نوزدهم (تابستان 1399) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == همگام با توسعه حقوق بین‌الملل در دو حوزه کیفری...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۹ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۵۳

جرم‌انگاری بین‌المللی زیست بوم زدایی نام مقاله ای از احمد نصراصفهانی و لیلا رئیسی و علیرضا آرش پور که در شماره نوزدهم (تابستان 1399) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

همگام با توسعه حقوق بین‌الملل در دو حوزه کیفری و محیط زیست، مفهوم زیست‌بوم‌زدایی/ اکوساید/ ژئوساید، نیز توسط اندیشمندان ابداع و به‎کار گرفته شد. این مفهوم که به تخریب و آسیب‌رسانی گسترده، بلند‌مدت و شدید به محیط زیست توجه دارد، در چند دهه اخیر محور بحث‌ها و نظریه‌پردازی‌های گوناگون شده و در اساسنامه ICC به شکلی محدود به عنوان یکی از مصادیق جنایات جنگی مورد شناسایی قرار گرفته است. علاوه برآن اساسنامه دیوان این قابلیت را دارد تا برخی مصادیق زیست‌بوم‌زدایی را در قالب ابزار ارتکاب جنایت علیه بشریت یا نسل‌زدایی نیز مورد شناسایی قرار دهد. با این وجود به دلایلی از جمله ماهیت متفاوت جرایم زیست‌محیطی و عدم پوشش کامل مصادیق زیست‌بوم‌زدایی از سوی اساسنامه، ضرورت دارد تا این مفهوم به عنوان یک جرم مستقل مورد شناسایی و جرم‌انگاری بین‌المللی قرار گیرد. این پژوهش با به کارگیری روش توصیفی - تحلیلی به دنبال توجیه چرایی این جرم‌انگاری و بیان دلایل ضرورت آن و بررسی چالش‌های پیش روی آن است. امروز می‌توان ادعا کرد که مقابله با زیست‌بوم‌زدایی یکی از ارزش‌های بنیادین جهانی و یکی از تعهدات عام‌الشمول بین‌المللی است که جرم‌انگاری آن در سطح بین‌المللی امری ضروری و اجتناب ناپذیر شده است.

کلید واژه ها

  • اکوساید
  • جرم‌انگاری‌بین‌المللی
  • جرم مستقل
  • حقوق بین‌المللی کیفری
  • آسیب زیست محیطی

مواد مرتبط