شرایط و آثار تحدید مسئولیت نسبت به نجات دهنده دریایی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''شرایط و آثار تحدید مسئولیت نسبت به نجات دهنده دریایی''' نام مقاله ای از بنفشه مظلوم ترشیزی و غلام نبی فیضی چکاب است که در شماره سی و پنجم (تیر1400) فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == مسئولیت جبران خسارت وارده یکی از آثار اجرا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۵: خط ۱۵:


* [[ماده ۷۵ قانون دریایی ایران مصوب ۱۳۴۳|ماده 75 قانون دریایی]]
* [[ماده ۷۵ قانون دریایی ایران مصوب ۱۳۴۳|ماده 75 قانون دریایی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات شماره شماره سی و پنجم فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات بنفشه مظلوم ترشیزی]]
[[رده:مقالات غلام نبی فیضی چکاب]]
[[رده:حقوق دریایی]]

نسخهٔ ‏۲۰ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۴۶

شرایط و آثار تحدید مسئولیت نسبت به نجات دهنده دریایی نام مقاله ای از بنفشه مظلوم ترشیزی و غلام نبی فیضی چکاب است که در شماره سی و پنجم (تیر1400) فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

مسئولیت جبران خسارت وارده یکی از آثار اجرای عملیات نجات برای نجات دهنده دریایی و از عوامل منفی تاثیر گذار بر انگیزه وی تلقی میگردد. در کنار سایر قواعد حمایتی، تحدید مسئولیت نجات دهنده میتواند راهکار موثری در تعیین سقف احتمالی مسئولیت نجات دهنده باشد. در قانون دریایی ایران تحدید مسئولیت نجات دهنده مجاز نیست، لکن یکی از نوآوری های کنوانسیون 1976 تحدید مسئولیت در دعاوی دریایی، که ایران نیز به آن ملحق شده است، امکان تحدید مسئولیت نجات دهنده است. از جمله مبانی عمده پذیرش تحدید مسئولیت نجات دهنده آزادی اراده، لزوم کاهش ریسک بیمه، و تامین انگیزه کافی برای نجات دهنده و افزایش ضریب اطمینان جهت ادامه فعالیت نجات، است. تحدید مسئولیت میتواند از طریق توافق نیز محقق شود. اثبات قصد و بی احتیاطی با علم به ورود زیان توسط طرف زیان دیده از جمله موانع استناد به تحدید مسئولیت است. با توجه به اینکه به علت اعمال حق شرط پیش بینی شده در کنوانسیون 1976، اجرای مقررات آن در کشور در همه موارد امکانپذیر نمیباشد، اصلاح مقررات قانون دریایی در راستای بهره مندی نجات دهنده از قواعد تحدید مسئولیت، امری ضروری تلقی میگردد.

کلیدواژه‌ها

  • نجات دریایی
  • نجات دهنده
  • مسئولیت نجات دهنده
  • تحدید مسئولیت
  • کنوانسیون 1976 تحدید مسئولیت دعاوی دریایی

مواد مرتبط