جنایات جنگی و بر هم کنش آن با جنایات علیه بشریت و نسل زدایی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{DISPLAYTITLE:جنایات جنگی و بر هم کنش آن با جنایات علیه بشریت و نسل زدایی }}
{{DISPLAYTITLE:جنایات جنگی و بر هم کنش آن با جنایات علیه بشریت و نسل زدایی }}
 
جنایات جنگی و بر هم کنش آن با جنایات علیه بشریت و نسل زدایی''' نام مقاله ای از  [[محسن قدیر]] و [[مهدی کیخسروی]] که در شماره هفدهم (تابستان 1398) [[نشریه آموزه های حقوق کیفری]] منتشر شده است.
'''جنایات جنگی و بر هم کنش آن با جنایات علیه بشریت و نسل زدایی''' نام مقاله ای از  [[محسن قدیر]] و [[مهدی کیخسروی]] که در شماره هفدهم (تابستان 1398) [[نشریه آموزه های حقوق کیفری]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۴۰: خط ۳۹:
[[رده:مقامات دولتی]]
[[رده:مقامات دولتی]]
[[رده:غیرنظامیان]]
[[رده:غیرنظامیان]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۲۸

جنایات جنگی و بر هم کنش آن با جنایات علیه بشریت و نسل زدایی نام مقاله ای از محسن قدیر و مهدی کیخسروی که در شماره هفدهم (تابستان 1398) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

جنایات جنگی به عنوان اولین، قدیمی­ترین و مهم­ترین جنایات بین­المللی دانسته می­شود. در حوزه قراردادی، اساسنامه دیوان کیفری بین المللی در اقدامی مبتکرانه و مترقیانه، گستره اجرایی جنایات جنگی را علاوه بر مخاصمات مسلحانه بین­المللی به مخاصمات مسلحانه غیربین­المللی تعمیم بخشیده و بدین ترتیب، می­توان گفت، نخستین بار نظام دوگانگی در دوگانگی جنایات جنگی را به رسمیت شناخته است. با این حال، در حقوق بین­الملل کیفری از یک سو، در خصوص چارچوب مفهومی جنایات جنگی، وحدت نظر وجود ندارد و از سوی دیگر، در اساسنامه پیش گفته، هیچ مقرره­ای در زمینه مناسبات ابعاد جنایات جنگی و به طور کلی، ترسیم تمایز میان جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت و جنایت نسل زدایی وجود ندارد. این امور، منجر به اختلاط جنایات مطروح و بالمآل، بروز اختلافات کیفری در سطح بین­المللی می­گردد. جستار حاضر بر آن شده است تا از رهگذر واکاوی دوسویه قواعد ناظر بر ابعاد جنایات جنگی و وجوه افتراق و اقتران جنایات جنگی با جنایات علیه بشریت و همین طور جنایت نسل زدایی، به ایضاح دامنه مفهومی جنایات جنگی در حقوق بین­الملل کیفری موضوعه بپردازد.

کلید واژه ها

  • اساسنامه دیوان کیفری بین المللی
  • نظام دوگانگی در دوگانگی جنایات جنگی
  • نقض های جدی
  • جنایات علیه بشریت
  • جنایت نسل زدایی
  • مقامات دولتی
  • غیرنظامیان

مواد مرتبط