محدودیت‌های فرهنگی و حاکمیتی حقوق بشر عقلانی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''محدودیت‌های فرهنگی و حاکمیتی حقوق بشر عقلانی''' نام مقاله ای است از بهزاد نگهداری و حمید ضرابی و سید مجتبی واعظی که در شماره چهار دوره چهل و هشت (دی 1397) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == حقوق بشر یک ارزش...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۷: خط ۱۷:
* [[ماده 30 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[ماده 30 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[ماده 2 میثاق حقوق مدنی و سیاسی]]
* [[ماده 2 میثاق حقوق مدنی و سیاسی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مقالات بهزاد نگهداری]]
[[رده:مقالات حمید ضرابی]]
[[رده:مقالات سید مجتبی واعظی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۳۶

محدودیت‌های فرهنگی و حاکمیتی حقوق بشر عقلانی نام مقاله ای است از بهزاد نگهداری و حمید ضرابی و سید مجتبی واعظی که در شماره چهار دوره چهل و هشت (دی 1397) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

حقوق بشر یک ارزش فراملی و فراحاکمیتی و گفتمانی است عقلانی که در عصر حاضر بر بیشتر گفتمان‌های سیاسی و اجتماعی غلبه کرده است. هرچند همچنان رقبای جدی به نام حاکمیت و فرهنگ (ارزش‌های ملی و آداب و رسوم) دارد، حقیقت آن است که حقوق بشر آنها را به چالش کشیده است؛ این در عنصر عقلانی «فراملی بودن حقوق بشر» نهفته است. این مقاله برای حل این چالش به‌صورت طبیعی به بررسی فراملی بودن ارزش‌های حقوق بشری در «ماهیت» و «اسناد» این حوزه پرداخته و غایت آن وصول به‌نوعی همزیستی مسالمت‌آمیز با ظفرمندی حقوق بشر بر حاکمیت‌های داخلی و فرهنگ‌های غیرانسانی است. مقالۀ حاضر بر این فرضیه شکل گرفته است که «حاکمیت‌ها و فرهنگ‌ها در چالش با حقوق بشر هر روز بیش از گذشته محدود می‌شوند». برای ارزیابی گزارۀ مذکور، در روشی توصیفی-تحلیلی، فرهنگ‌های ملی و حاکمیت دولت‌ها بررسی شده‌اند.

کلیدواژه‌ها

  • انسان
  • حق
  • حاکمیت
  • حقوق بشر
  • عقلانی
  • فرهنگ

مواد مرتبط