اقدامات قهری یکجانبه آمریکا علیه ایران از منظر حقوق بین‌الملل با تأکید بر رویه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اقدامات قهری یکجانبه آمریکا علیه ایران از منظر حقوق بین‌الملل با تأکید بر رویه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد''' نام مقاله ای از سید قاسم زمانی و زینب فرهمندزاد است که در شماره 48( اسفند1400) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است . == چکیده =...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۱۸: خط ۱۸:
* [[ماده 11 میثاق حقوق اقتصادی]]
* [[ماده 11 میثاق حقوق اقتصادی]]
* [[اعلامیه وین 25 ژوئن 1993حق توسعه]]
* [[اعلامیه وین 25 ژوئن 1993حق توسعه]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات سید قاسم زمانی]]
[[رده:مقالات زینب فرهمندزاد]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:شماره 48 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:حقوق بشر سازمان ملل متحد]]
[[رده:تحریم]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۵۴

اقدامات قهری یکجانبه آمریکا علیه ایران از منظر حقوق بین‌الملل با تأکید بر رویه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نام مقاله ای از سید قاسم زمانی و زینب فرهمندزاد است که در شماره 48( اسفند1400) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است .

چکیده

تحریم‌های یکجانبه از مصادیق اقدامات قهری یکجانبه هستند که در اسناد بین‌المللی متعددی به دلیل آثار گسترده‌شان بر حقوق بشر مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌اند. این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی در صدد تبیین این نکته است که دولت آمریکا در برخی شرایط به علت تحریم‌های یکجانبه و فراسرزمینی علیه دولت ایران و اشخاص از جهت نقض حقوق بشر و نقض تعهدات معاهداتی و عرفی مسئولیت بین‌المللی دارد. در این پژوهش، گزارش‌های گزارشگران ویژه شورای حقوق بشر در زمینه آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر حقوق بشر بررسی شده است. نتایج پژوهش بیانگر لزوم ایجاد یک ساز و کار بین‌المللی منسجم جهت ثبت اقدامات قهری یکجانبه کشورها و گزارش‌های دوره‌ای کشورهای هدف مبنی بر آثار حقوق بشری تحریم‌ها بر شهروندانشان و همچنین تشکیل دادگاهی تخصصی برای رجوع افراد و نهادهای متضرر از تحریم‌های یکجانبه و رسیدگی به موارد نقض حقوق بشر این اشخاص و جبران خسارات آنها زیر نظر شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌باشد.

کلیدواژه ها

  • اقدامات قهری یکجانبه
  • تحریم های یکجانبه
  • جبران خسارت
  • شورای حقوق بشر
  • مسئولیت بین‌المللی

مواد مرتبط