سازکارها و چالش های کاربست آمایش سرزمین در تنظیم استقرار صنایع در حقوق محیط زیست ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(.)
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''سازکارها و چالش های کاربست آمایش سرزمین در تنظیم استقرار صنایع در حقوق محیط زیست ایران''' نام مقاله‌ای از [[میثم لطفی]]، [[مسعود فریادی]] و [[فرهنگ فقیه لاریجانی]] است که در دوره 24 شماره 75(تابستان 1401) [[فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی]] منتشر شده است.
'''سازکارها و چالش های کاربست آمایش سرزمین در تنظیم استقرار صنایع در حقوق محیط زیست ایران''' نام مقاله‌ای از [[میثم لطفی]]، [[مسعود فریادی]] و [[فرهنگ فقیه لاریجانی]] است که در شماره هفتادوپنجم (تابستان 1401) [[فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۱۴: خط ۱۴:
== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==


* [[اصل 48 قانون اساسي جمهوری اسلامی ایران]]
* [[اصل ۴۸ قانون اساسی|اصل 48 قانون اساسي جمهوری اسلامی ایران]]
* [[ماده 1 سند ملی آمایش سرزمین]]
* [[ماده 1 سند ملی آمایش سرزمین]]
* [[ماده 4 سند ملي آمایش سرزمين]]
* [[ماده 4 سند ملي آمایش سرزمين]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۱۷

سازکارها و چالش های کاربست آمایش سرزمین در تنظیم استقرار صنایع در حقوق محیط زیست ایران نام مقاله‌ای از میثم لطفی، مسعود فریادی و فرهنگ فقیه لاریجانی است که در شماره هفتادوپنجم (تابستان 1401) فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی منتشر شده است.

چکیده

استقرار نامتناسب واحد­های صنعتی با ویژگی­ های سرزمینی می ­تواند به تخریب محیط زیست منجر شود و بنابراین به منظور تنظیم استقرار این واحدها با ویژگی­ های سرزمینی و محیط زیستی، افزون بر اعمال مقررات محیط زیستی راجع به استقرار صنایع، کاربست آمایش سرزمین نیز لازم است. مسأله مقاله این است که چگونه می­ توان آمایش سرزمین را بعنوان یکی از سازکارهای حقوق محیط زیست برای تنظیم بهتر استقرار واحدهای صنعتی بکار برد و آیا در کاربست این سازکارها چالش­های خاصی وجود دارد؟ این مقاله با هدف طرح بحث اولیه در زمینه تعامل آمایش سرزمین و حقوق محیط زیست، به بررسی سازکارها و چالش­ های کاربست آمایش سرزمین برای تنظیم بهتر استقرار صنایع پرداخته و نتیجه می ­گیرد که آمایش سرزمین با سه روش تنظیم راهبرد توسعه صنعتی، جایابی واحدهای صنعتی و پسماندهای آنها می ­تواند به استقرار مطلوب این واحدها و کنترل آثار محیط زیستی آنها کمک کند، اما به دلیل برخی چالش­های حقوقی، حقوق محیط زیست نتوانسته است در تنظیم استقرار واحدهای صنعتی بخوبی از این سازکارها استفاده کرده و استقرار این واحدها را تابع آمایش سرزمین کند. بنابراین تقویت جایگاه حقوقی و نهادی آمایش سرزمین در حقوق محیط زیست و استقرار واحدهای صنعتی از طرق مقتضی ضرورت دارد.

کلیدواژه‌ها

  • آمایش سرزمین
  • استقرار صنایع
  • حقوق محیط زیست
  • مکان‌یابی صنایع
  • راهبرد صنعتی

مواد مرتبط

اصطلاحات تخصصی