حملۀ نظامی عربستان به یمن از نگاه حقوق بین‌المللی بشردوستانه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حملۀ نظامی عربستان به یمن از نگاه حقوق بین‌المللی بشردوستانه''' نام مقاله ای است از سید اصغر جعفری که در شماره دو دوره چهل و نه (تیر 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == یمن بیش از سه سال با نقض جدی بسیاری ا...» ایجاد کرد)
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده 12 کمیسیون حقوق بین الملل]]
* [[ماده 12 کمیسیون حقوق بین الملل]]
* [[ماده 5 اساسنامه دیوان بین المللی کیفری]]
* [[ماده 5 اساسنامه دیوان بین المللی کیفری]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات سید اصغر جعفری]]

نسخهٔ ‏۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۴۴

حملۀ نظامی عربستان به یمن از نگاه حقوق بین‌المللی بشردوستانه نام مقاله ای است از سید اصغر جعفری که در شماره دو دوره چهل و نه (تیر 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

یمن بیش از سه سال با نقض جدی بسیاری از اصول بنیادین حقوق بشردوستانه از سوی رژیم سعودی و متحدان آن مواجه است. جامعۀ بین‌المللی در انتظار واکنش نهادهای تأثیرگذار و دولت‌ها، به‌ویژه شورای امنیت سازمان ملل بود؛ اما این نهادها در برابر نقض آشکار حقوق بشردوستانه سکوت کردند. هدف پژوهش حاضر شناسایی مهم‌ترین موارد نقض حقوق بشردوستانه توسط عربستان در جریان درگیری‌های مسلحانه در یمن است که به شیوۀ توصیفی-تحلیلی انجام گرفته است. نتیجۀ این پژوهش نشان می‌دهد که عربستان در حمله به یمن، بسیاری از اصول و مقررات حقوق بین‌الملل بشردوستانه، از جمله محدودیت در انتخاب هر گونه شیوه و ابزارهای جنگی، ممنوعیت حمله به جمعیت غیرنظامی و مناطق مسکونی را نقض کرده است؛ ازاین‌رو، این دولت دارای مسئولیت بین‌المللی است و باید تحت تعقیب دیوان بین‌المللی کیفری قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها

  • حقوق بشر دوستانه
  • عربستان
  • کنوانسیون های ژنو
  • مخاصمات مسلحانه
  • یمن

مواد مرتبط