وضعیت اوگاندا پیش‌روی دیوان کیفری بین‌المللی؛ آزمونی برای پیروزی عدالت به بهای صلح و حفظ حاکمیت دولت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''وضعیت اوگاندا پیش‌روی دیوان کیفری بین‌المللی؛ آزمونی برای پیروزی عدالت به بهای صلح و حفظ حاکمیت دولت''' نام مقاله ای است از جواد صالحی و حسین آقایی جنت مکان که در شماره سه دوره چهل و نه (مهر 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۴: خط ۱۴:


* [[ماده 14 دیوان کیفری بین المللی]]
* [[ماده 14 دیوان کیفری بین المللی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات جواد صالحی]]
[[رده:مقالات حسین آقایی جنت مکان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۱۷

وضعیت اوگاندا پیش‌روی دیوان کیفری بین‌المللی؛ آزمونی برای پیروزی عدالت به بهای صلح و حفظ حاکمیت دولت نام مقاله ای است از جواد صالحی و حسین آقایی جنت مکان که در شماره سه دوره چهل و نه (مهر 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

دولت اوگاندا پس از ناتوانی در شکست شورشیان اِل.آر.اِی و عدم موفقیت در پیشبرد مذاکرات صلح با آنها، وضعیت شورشیان اوگاندا را به دیوان کیفری ارجاع داد. رهبران شورشی در شرایط جدید با مصلحت ادامۀ مذاکرات صلح با دولت اوگاندا به میز مذاکره برگشتند. دولت اوگاندا از این شرایط استقبال کرد، ولی شورشیان امضای قرارداد نهایی صلح را به استرداد پرونده از دیوان کیفری و لغو دستور جلب رهبران شورشی مشروط کردند. دولت اوگاندا اجابت این خواسته را به امضای قرارداد نهایی صلح و پذیرش مکانیسم‌های عدالت سنتی منوط کرد. درحالی‌که دولت اوگاندا در شرف آماده کردن زمینۀ محاکمۀ داخلی رهبران شورشی بود، شعبۀ مقدماتی پرونده را در دیوان کیفری قابل پذیرش و خود را صالح به رسیدگی دانست. با این رویکرد شعبۀ مقدماتی نشان داد که در جدال میان صلح و عدالت، تحقق عدالت برای وی اهمیت بیشتری دارد و با هیچ مُستمسِکی خارج از مقررات اساسنامۀ دیوان کیفری نمی‌توان پرونده به‌جریان‌افتاده در دیوان کیفری را متوقف یا مسترد کرد.

کلیدواژه‌ها

  • جدال صلح و عدالت
  • شورشیان ال.آر.ای
  • دیوان کیفری بین المللی
  • وضعیت اوگاندا

مواد مرتبط