بررسی حق بشری دسترسی به آب در پرتو رویۀ دیوان داوری ایکسید: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی حق بشری دسترسی به آب در پرتو رویۀ دیوان داوری ایکسید''' نام مقاله ای است از نیما نصرالهی شهری و سید قاسم زمانی که در شماره دو دوره پنجاه (تابستان 1399) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == خصوصی‌سازی صنا...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده 38 اساسنامه دیوان بین المللی کیفری]]
* [[ماده 38 اساسنامه دیوان بین المللی کیفری]]
* [[ماده 24 پیمان جهانی حقوق کودک]]
* [[ماده 24 پیمان جهانی حقوق کودک]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات نیما نصرالهی شهری]]
[[رده:مقالات سید قاسم زمانی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۹ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۴۵

بررسی حق بشری دسترسی به آب در پرتو رویۀ دیوان داوری ایکسید نام مقاله ای است از نیما نصرالهی شهری و سید قاسم زمانی که در شماره دو دوره پنجاه (تابستان 1399) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

خصوصی‌سازی صنایع مادر از جمله صنعت آب، از مسائل کانونی مناقشات سرمایه‌گذاری در دهۀ گذشته بوده است. تاکنون پنج پروندۀ مهم در زمینۀ خصوصی‌سازی آب در دیوان داوری ایکسید مطرح ‌شده که در تمامی آنها حق بر دسترسی به آب به‌عنوان حقی بشری توسط دول میزبان یا سازمان‌های مردم‌نهاد مورد استناد قرار گرفته است. در حال حاضر هیچ سند لازم‌الاجرای حقوق بشری صریحاً حق دسترسی به آب را، به‌عنوان حق مستقل بشری، به رسمیت نشناخته است. کمیتۀ حقوق اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی حق دسترسی به آب را قابل استنباط از سایر حق‌های بشری از جمله حق بر سلامتی، حق بر غذا و حق بر مسکن دانسته است. در این مقاله شکل‌گیری و تحول حق دسترسی به آب از حقوق بشر که خاستگاه این حق است تا رویۀ دیوان داوری ایکسید، پیگیری شده است.

کلیدواژه‌ها

  • حق دسترسی به آب شرب
  • حقوق سرمایه گذاری
  • حقوق بشر رویه ایکسید

مواد مرتبط