حمایت کیفری از کودکان درمقابل سوءاستفاده در فضای مجازی در قوانین ایران و انگلیس و اسناد بین‌المللی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حمایت کیفری از کودکان درمقابل سوءاستفاده در فضای مجازی در قوانین ایران و انگلیس و اسناد بین‌المللی''' نام مقاله ای از هاله حسینی اکبرنژاد و محسن جواهری آراسته است که در شماره 44(دی 1399) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == با ا...» ایجاد کرد)
 
(+ 9 categories using HotCat)
خط ۱۸: خط ۱۸:
* [[ماده 640 قانون مجازات اسلامي]]
* [[ماده 640 قانون مجازات اسلامي]]
* [[ماده 31 كنوانسيون حقوق كودك]]
* [[ماده 31 كنوانسيون حقوق كودك]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات هاله حسینی اکبرنژاد]]
[[رده:مقالات محسن جواهری آراسته]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:شماره 44 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:نظام حقوقی انگلستان]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ ‏۳۱ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۵۴

حمایت کیفری از کودکان درمقابل سوءاستفاده در فضای مجازی در قوانین ایران و انگلیس و اسناد بین‌المللی نام مقاله ای از هاله حسینی اکبرنژاد و محسن جواهری آراسته است که در شماره 44(دی 1399) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.

چکیده

با افزایش میزان مشارکت کودکان در فعالیت‌های برخط، استفاده از اینترنت بیش از دیگر رسانه‌ها برای اجتماعی شدن و برقراری ارتباط مورداستفاده کودکان قرار گرفته است. فقدان تجربه و آگاهی لازم در رابطه با تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطی مدرن پدیده سوءاستفاده از کودکان در فضای مجازی را به عنوان یک نگرانی مشترک در جامعه بین‌المللی پدیدار کرده است. ازجمله یافته‌های این مقاله، اهمیت اینترنت و تکنولوژی‌های ارتباطی برای اجتماعی شدن، اشکال و قلمرو سوءاستفاده از کودکان در فضای مجازی و اهمیت جلوگیری از آن و بیم کودکان از افشای موارد سوءاستفاده برخط به سایرین، خصوصاً والدین می‌باشد، بنابراین نقش دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در این رابطه حیاتی است تا از کودکان درمقابل سوءاستفاده برخط حمایت مقتضی به‌عمل آورند، البته جرم‌انگاری سوءاستفاده برخط از کودکان، ازجمله اقدامات پیشگیرانه و مهم به‌شمار می‌آید. قانونگذار ایران، انتشار محتویات مستهجن، آموزش و تسهیل ارتکاب به اعمال منافی عفت در فضای مجازی، انتشار تصویر خصوصی افراد و ... را جرم‌انگاری کرده است، اما قوانین انگلستان و اسناد بین‌المللی داشتن، توزیع، به اشتراک‌گذاری و یا ساخت تصاویر مستهجن از کودک را جدای از موارد فوق جرم می‌داند؛ بنابراین فقدان حمایت خاص از کودکان و عدم‌تفکیکِ دقیق بین نوع اعمال ارتکابی در نظام حقوقی ایران احساس می‌شود و متعاقباً به امکانِ مفسد فی‌الارض شناخته شدن افراد کم‌سن‌و‌سال، به‌واسطه شرکت در تولید فیلم مستهجن، پیدایش کودک‌ِ کارِ مجازی و ورود سیلی از پرونده‌ها به دادگاه با ادعای نقض حریم خصوصی در کودکی در سال‌های آینده می‌انجامد.

کلیدواژه ها

  • كودكان
  • جرم انگاري
  • سوءاستفاده آنلاين
  • حمايت آنلاين

مواد مرتبط