مسئله توارث در فرزندخواندگی در حقوق انگلیس و امریکا با نگاهی به حقوق ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مسئله توارث در فرزندخواندگی در حقوق انگلیس و امریکا با نگاهی به حقوق ایران''' نام مقاله ای از زهره افشار قوچانی است که در شماره دهم (فروردین ۱۴۰۰) فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی منتشر شده است. == چکیده == نهاد فرزن...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
خط ۲۰: خط ۲۰:
* ماده ۸۶۲ قانون‌ مدنی
* ماده ۸۶۲ قانون‌ مدنی
* ماده ۱ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بد سرپرست
* ماده ۱ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بد سرپرست
[[رده:مقالات منتشر شده در سال ۱۴۰۰]]
[[رده:مقالات شماره دهم فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی]]
[[رده:مقالات زهره افشار قوچانی]]
[[رده:فرزندخواندگی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق خانواده]]
[[رده:مقالات حقوق تطبیقی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ ‏۷ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۲۶

مسئله توارث در فرزندخواندگی در حقوق انگلیس و امریکا با نگاهی به حقوق ایران نام مقاله ای از زهره افشار قوچانی است که در شماره دهم (فروردین ۱۴۰۰) فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی منتشر شده است.

چکیده

نهاد فرزندخواندگی به عنوان تامین کننده منافع کودکان و نوجوانان بدون سرپرست یا بد سرپرست مورد توجه کلیه نظام‌های حقوقی جهان بوده است. در حقوق ایران نیز با عنوان سرپرستی و در حقوق اسلام با عنوان کفالت جایگاه ویژه اما نه چندان روشنی دارد.

در نظام کامن‌لایی، پس از رومی ژرمنی، این نهاد حقوقی به رسمیت شناخته شده و ابعاد حقوقی متعدد آن مورد تدوین قرار گرفته است. فرزندخواندگی در نظام حقوقی غربی صور متعدد داشته و هر روز بر تعداد آن افزوده می‌گردد و حقوق‌دانان، قضات و قانون‌گذاران سعی در تبیین ابعاد حقوقی مرتبط با هر یک از این صور دارند. یکی از مسائل حقوقی مرتبط با فرزندخواندگی مقوله توارث میان کودک و والد واقعی و بستگان وی از یک‌سو و کودک به فرزندی پذیرفته شده و سرپرست و خویشان وی از سوی دیگر می‌باشد. مسئله‌ای که در حقوق ایران با استناد به سکوت قانون‌گذار و مسلمات فقهی و حقوقی ممکن است جواب روشنی داشته باشد که تامین کننده مصلحت متقابل فرزندخوانده و سرپرست نبوده و لذا تعمق بیشتری را می‌طلبد.

در پژوهش حاضر سعی بر این است تا با بررسی رویکرد موجود در قوانین و رویه قضائی دو کشور انگلیس و آمریکا در خصوص مسئله توارث در طرق مختلف فرزندخواندگی دریچه‌ای نوین در تامین منافع کودک از اموال سرپرست، پس از فوت وی و بالعکس گشوده گردد.

کلیدواژه ها

  • فرزندخواندگی
  • فرزندخوانده
  • سرپرست
  • والد واقعی
  • ارث

مواد مرتبط

  • ماده ۸۶۲ قانون‌ مدنی
  • ماده ۱ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی‌سرپرست و بد سرپرست