مسؤولیت مدنی شهرداری ناشی از خطای پیمانکار: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مسؤولیت مدنی شهرداری ناشی از خطای پیمانکار''' نام مقاله ای از داود نصیران و ناهید نصیران که در شماره دوم (زمستان1401) در نشریه نقد و تحلیل آراء قضایی منتشر شده است. == چکیده == معمولاً شهرداریها به جای این‌که وظای...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱۵: خط ۱۵:


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
[[ماده ۵۵ قانون شهرداری]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات نشریه نقد و تحلیل آراء قضایی]]
[[رده:مقالات نشریه نقد و تحلیل آراء قضایی]]
خط ۲۸: خط ۲۹:
[[رده:تابع]]
[[رده:تابع]]
[[رده:زیان دیده]]
[[رده:زیان دیده]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ ‏۱۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۴۷

مسؤولیت مدنی شهرداری ناشی از خطای پیمانکار نام مقاله ای از داود نصیران و ناهید نصیران که در شماره دوم (زمستان1401) در نشریه نقد و تحلیل آراء قضایی منتشر شده است.

چکیده

معمولاً شهرداریها به جای این‌که وظایف قانونی خود را شخصاً انجام بدهند انجام آن را بر عهدة پیمانکاران می‌گذارند، در این صورت مساله این است که اگر ثالثی در اثر خطای پیمانکار زیان بیند آیا می‌تواند برای دریافت خسارت خود به شهرداری مراجعه کند؟ بویژه این پرسش در فرضی مطرح می‌شود که در قرارداد پیمانکاری که میان شهرداری و پیمانکار منعقد گردیده شرط شده باشد که جبران خسارت اشخاص ثالث بر عهدة پیمانکار است. در خصوص مسؤولیت شهرداری در برابر ثالث زیان دیده سه دیدگاه در رویة قضایی وجود دارد: برخی دادگاهها با استناد به قرارداد پیمانکاری شهرداری را مسؤول ندانسته‌اند، برخی دیگر از دادگاهها شهرداری را فقط تا حدی که در تحقق زیان دخالت داشته مسؤول دانسته‌اند و نهایتاً بعضی دیگر شهرداری را ضامن کلیة خسارتهایی دانسته‌اند که به ثالث وارد شده است ولی به شهرداری حق داده‌اند بعد از جبران خسارت ثالث به پیمانکار مراجعه کند.

کلیدواژه‌ها

  • شهرداری
  • پیمانکار
  • مسؤولیت
  • شخص ثالث
  • متبوع
  • تابع
  • زیان دیده

مواد مرتبط

ماده ۵۵ قانون شهرداری