کرامت انسانی راهبرد نوین سیاست جنایی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''کرامت انسانی راهبرد نوین سیاست جنایی''' نام مقاله ای سعید قماشی که در شماره یکم (تابستان 1390) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == سیاست جنایی به عنوان راهبرد مبارزه با جرم تحت تأثیر دگرگونیهای اجتماعی شکل می‌گیرد، برخی ا...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''کرامت انسانی راهبرد نوین سیاست جنایی''' نام مقاله ای [[سعید قماشی]] که در شماره یکم (تابستان 1390) در [[نشریه آموزه های حقوق کیفری]] منتشر شده است.
'''کرامت انسانی راهبرد نوین سیاست جنایی''' نام مقاله ای از [[سعید قماشی]] که در شماره یکم (تابستان 1390) در [[نشریه آموزه های حقوق کیفری]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==

نسخهٔ کنونی تا ‏۳ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۳۴

کرامت انسانی راهبرد نوین سیاست جنایی نام مقاله ای از سعید قماشی که در شماره یکم (تابستان 1390) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

سیاست جنایی به عنوان راهبرد مبارزه با جرم تحت تأثیر دگرگونیهای اجتماعی شکل می‌گیرد، برخی از این دگرگونیها بر پایة تحول در مبانی نظم اجتماعی رخ می‌دهد. در دنیای پیشامدرن یکی از مبانی مهم نظم اجتماعی نگه‌داشت تشابهات جمعی بود و در این راستا از وظایف مهم حکومتها نیز حفظ این تشابهات ـ فارغ از واقعیتهای اخلاقی‌‍ـ از رهگذر جرم‌انگاری رفتارهایی بود که ناقض آنها به شمار می‌رفت.

ولی امروزه با توجه به بحثهای نوین فلسفی و موقعیت یافتن انسان در کانون توجه خویش می‌توان نگه‌داشت کرامت انسانی را به عنوان یک واقعیت اخلاقی یکی دیگر از مبانی مهم نظم اجتماعی به شمار آورد و در نتیجه می‌توان از آن به عنوان راهبرد نوین مبارزه با جرم یاد کرد.

کلیدواژه‌ها

  • مبانی
  • نظم اجتماعی
  • سیاست جنایی
  • کرامت انسانی

مواد مرتبط