قانون حاکم بر الزامات خاص غیر قراردادی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''قانون حاکم بر الزامات خاص غیر قراردادی''' نام مقاله ای از [[نجاد علی الماسی]] و [[مرضیه افضلی مهر]] است که در دوره صفر شماره چهاردهم  [[فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]] منتشر شده است.
'''قانون حاکم بر الزامات خاص غیر قراردادی''' نام مقاله ای از [[نجاد علی الماسی]] و [[مرضیه افضلی مهر]] است که در دوره صفر شماره سیزدهم [[فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۱۴: خط ۱۴:
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1387]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1387]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره سیزدهم  فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره چهاردهم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات نجاد علی الماسی]]
[[رده:مقالات نجاد علی الماسی]]
[[رده:مقالات مرضیه افضلی مهر]]
[[رده:مقالات مرضیه افضلی مهر]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۲۲

قانون حاکم بر الزامات خاص غیر قراردادی نام مقاله ای از نجاد علی الماسی و مرضیه افضلی مهر است که در دوره صفر شماره سیزدهم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

الزامات ناشی از فعل غیر و الزامات ناشی از مالکیت یا حفاظت از اموال در مبحث تعارض قوانین، جزء دستة  الزامات خارج از قرارداد هستند و تعیین قانون حاکم بر این مسئولیت‌های خاص امری ضروری است. با توجه به پذیرش قاعدة عمومی حل تعارض یعنی اعمال قانون محل وقوع فعل زیانبار در مورد این دستة ارتباط از سوی اکثر حقوق‌دانان، در بیشتر موارد که محل وقوع فعل زیانبار عامل تعیین کننده‌ای برای تشخیص قاعدة حل تعارض الزامات ناشی از فعل غیر و ناشی از دارا بودن اشیاء است، حکومت این قانون بر این نهاد حقوقی قابل قبول می‌باشد، اما در مواردی که عوامل ارتباط دیگری غیر از محل وقوع فعل زیانبار در الزامات ناشی از فعل غیر بیشترین و نزدیک‌ترین ارتباط را با حادثه و طرفین آن دارد، لازم است دادگاه، قانون مناسب دیگری را قابل اعمال بر دعوی بداند تا از نارسایی‌های ناشی از اعمال مطلق نظریة  سنّتی قانون محل وقوع فعل زیانبار و دشواری مربوط به تعیین محل وقوع فعل زیانبار اجتناب شود. بنابراین، نظریة «قانون مناسب الزامات غیر قراردادی» به خوبی در کنوانسیون‌های لاهه مربوط به قانون حاکم بر مسئولیت‌های ناشی از حوادث جاده‌ای و قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از محصولات تولیدی منعکس شده است.

کلیدواژه‌ها

  • الزامات خاص غیر قراردادی
  • الزامات ناشی از فعل غیر
  • الزامات ناشی از دارا بودن اشیاء
  • تعارض قوانین
  • قانون مناسب