اخلاق و عدالت کیفری در دادگاه ویژه کیفری بین المللی نورنبرگ با تکیه بر حقوق بین المللی عرفی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اخلاق و عدالت کیفری در دادگاه ویژه کیفری بین المللی نورنبرگ با تکیه بر حقوق بین المللی عرفی''' نام مقاله ای از اشکان فامیل مدبران و رضا نیکخواه سرنقی و سیامک جعفرزاده بوده که در دوره سیزدهم شماره چهل و هفتم (بهار 1399) فصلنامه تحقیقات حقو...» ایجاد کرد)
 
(+ 9 categories using HotCat)
 
خط ۱۸: خط ۱۸:
* [[ماده 6 منشور نورنبرگ]]
* [[ماده 6 منشور نورنبرگ]]
* [[ماده 5 منشور توکیو]]
* [[ماده 5 منشور توکیو]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره سیزدهم شماره چهل و هفتم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات اشکان فامیل مدبران]]
[[رده:مقالات رضا نیک خواه سر نقی]]
[[رده:مقالات سیامک جعفر زاده]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۵۳

اخلاق و عدالت کیفری در دادگاه ویژه کیفری بین المللی نورنبرگ با تکیه بر حقوق بین المللی عرفی نام مقاله ای از اشکان فامیل مدبران و رضا نیکخواه سرنقی و سیامک جعفرزاده بوده که در دوره سیزدهم شماره چهل و هفتم (بهار 1399) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

بر اثر وقوع جنگ های خونین ، محاکم کیفری بین المللی به اقتضای شرایط زمانی متفاوت تشکیل شدند. هدف از تشکیل محاکم کیفری بین المللی تعقیب و محاکمه ی عاملان جنایات بین المللی و در نهایت ایجاد صلح و امنیت و نظم بین المللی بود. با بررسی سیر تحولی تاریخی این نکته واضح و مبرهن میشود که ایده تشکیل یک دادگاه کیفری بین المللی تقریبا یکصد سال است که وجود داشته و حتی این ایده تشکیل دیوان بین المللی کیفری در پایان جنگ جهانی اول مطرح شده است ولی متاسفانه به دلیل جهت گیری های سیاسی و نبود ضمانت اجرای بین المللی و گاها وجود اختلاف بین سران دولت ها این ایده ی جهانی هرگز عملی نگردید. تا هنگامی که جنگی از پی جنگی دیگر پدید آمد و جنگ جهانی دوم به وقوع پیوست و جهان بار دیگر شاهد جنایاتی در مقیاس و فاجعه ای وخیم تر از جنگ جهانی نخست رو به رو گردید و متعاقب آن جامعه جهانی به این وفاق رسید که برای نخستین مرتبه در فضای بین الملل ، دادگاهی جهانی تشکیل دهد و به دنبال این امر دادگاه جهانی نورنبرگ و دادگاه نظامی بین المللی توکیو به منظور احقاق حق هزاران انسان بی گناه لطمه دیده از فاجعه جنگ و جنایات فجیع ناشی از آن شکل گرفت . مطمئناً تشکیل این دادگاه جهانی گامی بلند به سوی نقشی تعیین کننده در تضمین امنیت بشری برداشت.

کلیدواژه ها

  • حقوق بین الملل
  • دادگاه کیفری بین المللی نورنبرگ
  • حقوق بین الملل عرفی
  • قواعد عرفی
  • تحول در روابط بین الملل

مواد مرتبط