رویکرد حقوق کیفری ایران به ماهیت و به کارگیری سلاح در محاربه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''رویکرد حقوق کیفری ایران به ماهیت و به کارگیری سلاح در محاربه''' نام مقاله ای از سیدابراهیم قدسی و ابراهیم رهنمازاده که در شماره پانزده (بهار 1397) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == یکی از دغدغه‌های امروز نظام‌های سیاسی...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۲: خط ۱۲:


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
* [[ماده 279 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده 280 قانون مجازات اسلامی]]
* تبصره [[ماده 651 قانون تعزیرات و مجازات های بازدارنده]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
خط ۲۲: خط ۲۷:
[[رده:محاربه]]
[[رده:محاربه]]
[[رده:حقوق کیفری]]
[[رده:حقوق کیفری]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۵ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۱۵

رویکرد حقوق کیفری ایران به ماهیت و به کارگیری سلاح در محاربه نام مقاله ای از سیدابراهیم قدسی و ابراهیم رهنمازاده که در شماره پانزده (بهار 1397) نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

یکی از دغدغه‌های امروز نظام‌های سیاسی، برقراری امنیت اجتماعی و ایجاد آرامش در زندگی مردم می‌باشد. لذا برای تحقق این هدف، با استفاده از ابزاری چون عدالت کیفری و مجازات به مقابله با افرادی که به هر نحوی سعی در سلب امنیت اجتماعی دارند، پرداخته شده است. بر این اساس مقنن ایران به حکم اصل چهارم قانون اساسی و با استناد به آیه 33 سوره مائده، اقدام به تقنین جرم محاربه و افساد فی‌الارض در مقررات کیفری نموده است، به دلیل تفسیر نادرست آیۀ مذکور، کشیدن سلاح و ایجاد ناامنی به عنوان شروط تشکیل‌دهنده جرم مذکور قید گردید، در حالی که شایسته بود ابتدا ماهیت سلاح و نحوۀ به کارگیری آن، با توجه به محدودیت حمل و نگهداری و به کارگیری آن در مقررات کیفری روشن می‌شد و پس از آن قید مذکور شرط می‌گردید. این مقاله در صدد است با لحاظ آموزه‌های فقهی و حقوقی ضمن تحلیل رکن مادی محاربه، رویکرد سیاست کیفری تقنینی و قضایی را به چالش بکشاند و رهیافتی مناسب نسبت به آن ارائه نماید.

کلید واژه ها

  • ماهیت سلاح
  • به کارگیری سلاح
  • محاربه
  • حقوق کیفری

مواد مرتبط