«امنیت حقوقی» در حقوق بین‌الملل؛ مفهوم و جایگاه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''«امنیت حقوقی» در حقوق بین‌الملل؛ مفهوم و جایگاه''' نام مقاله ای است از سید فضل الله موسوی و سید حسین موسوی فر که در شماره دو دوره پنجاه و یک (تابستان 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == امنیت حقوقی، مقول...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۴: خط ۱۴:


* [[ماده 25 منشور ملل متحد]]
* [[ماده 25 منشور ملل متحد]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات سید فضل الله موسوی]]
[[رده:مقالات سید حسین موسوی فر]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۳۶

«امنیت حقوقی» در حقوق بین‌الملل؛ مفهوم و جایگاه نام مقاله ای است از سید فضل الله موسوی و سید حسین موسوی فر که در شماره دو دوره پنجاه و یک (تابستان 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

امنیت حقوقی، مقوله‌ای بسیار مهم در یک نظام حقوقی است. هرچند مسئلۀ «امنیت حقوقی» مفروض یک نظام حقوقی است که دارای جامعۀ منحصربه‌فرد خویش است، با این حال، تا حد زیادی چالش‌ها و نقدها به وجود «امنیت حقوقی» در حقوق بین‌الملل شایان توجه است، ولی این مسئله مانع از این نیست که «امنیت حقوقی» در بعد قاعده‌ای و بعد ساختاری در این نظام مفقود باشد. فرضیۀ حاکم در این مقاله مفروض انگاشتن جامعۀ مشترکات بین‌المللی و اثبات «امنیت حقوقی» نسبی ملهم از آن در بعد ماهوی و ساختاری است. در این مقاله ابتدا به جست‌وجو و تبیین واژۀ معادل و مناسب پرداخته و سپس به فهم آن در نظام حقوقی بین‌المللی و ماهیت تابعان و ساختارها و مسئلۀ مهم جامعۀ مشترکات بین‌المللی می‌پردازیم و در نهایت به این نتیجه می‌رسیم که وجود منشور ملل متحد، اساسنامۀ دیوان بین‌المللی کیفری و نقش تفسیری دیوان بین‌المللی دادگستری نشانۀ وجود «امنیت حقوقی» نسبی در حوزۀ ماهوی و قهرا، ساختاری است.

کلیدواژه‌ها

  • امنیت حقوقی
  • امنیت قواعد
  • امنیت ساختاری
  • امنیت نسبی جامعه مشترکات بین المللی

مواد مرتبط