بررسی وضعیت مسلمانان میانمار در پرتو حقوق بشر: از بی تابعیتی تا مهاجرت اجباری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی وضعیت مسلمانان میانمار در پرتو حقوق بشر: از بی تابعیتی تا مهاجرت اجباری''' نام مقاله ای از صفی ناز جدلی بوده که در دوره دوازدهم شماره چهل و چهارم (پاییز 1398) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == کشور میانمار دار...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۲۲: خط ۲۲:
* [[ماده 7 میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی]]
* [[ماده 7 میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی]]
* [[ماده 11 میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی]]
* [[ماده 11 میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره دوازدهم شماره چهل و پنجم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات صفی ناز جدلی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:حقوق بشر]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۳:۳۳

بررسی وضعیت مسلمانان میانمار در پرتو حقوق بشر: از بی تابعیتی تا مهاجرت اجباری نام مقاله ای از صفی ناز جدلی بوده که در دوره دوازدهم شماره چهل و چهارم (پاییز 1398) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

کشور میانمار دارای بیشترین تنوع قومی در آسیا میباشد. در حدود چهار درصد جمعیت کشور میانمار یا برمه را مسلمانان تشکیل میدهند که گروه روهینگیا بزرگترین جمعیت مسلمان میباشند. در عین حال این اقلیت قومی-مذهبی یکی از مورد تبعیض واقع شده ترین گروههای حال حاضر در جهان میباشند. بی تابعیتی و آوارگی دو معضل ناشی از نقض حقوق بشر هستند که این جمعیت را در شرایط بسیار آسیب پذیر قرار داده است. علی رغم اینکه وضعیت این گروه از منظر عدالت کیفری مورد توجه و تحلیل حقوقدانان و پژوهشگران ایرانی قرار گرفته است، اما به علل و آثار وضعیت بی تابعیتی و پناهندگی شان کمتر پرداخته شده است. هدف از این مقاله تحلیل ریشه های بی تابعیتی جمعیت روهینگیا در قوانین داخلی میانمار و پیامدهای آن از منظر تعهدات حقوق بشری، و همچنین بررسی مهاجرت اجباری این گروه وآثار آن در اثر اِعمال آزار و اذیت در پرتو حقوق پناهندگی میباشد.

کلیدواژه ها

  • تابعیت
  • پناهندگی
  • تبعیض نژادی
  • آواره داخلی
  • نقل مکان اجباری

مواد مرتبط