حق دسترسی به بهداشت عمومی در پرتو تحول قواعد ضمانت اجرای حقوق مالکیت فکری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حق دسترسی به بهداشت عمومی در پرتو تحول قواعد ضمانت اجرای حقوق مالکیت فکری''' نام مقاله ای است از مصطفی بختیاروند و شیوا جمالی نژاد که در شماره سه دوره چهل و نه (مهر 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == رون...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده 51 موافقت نامه تریپس]]
* [[ماده 51 موافقت نامه تریپس]]
* [[ماده 8 مقررات آکتا]]
* [[ماده 8 مقررات آکتا]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات مصطفی بختیاروند]]
[[رده:مقالات شیوا جمالی نژاد]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۱۵

حق دسترسی به بهداشت عمومی در پرتو تحول قواعد ضمانت اجرای حقوق مالکیت فکری نام مقاله ای است از مصطفی بختیاروند و شیوا جمالی نژاد که در شماره سه دوره چهل و نه (مهر 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

روندهای جدید در سطح ملی و بین‌المللی حکایت از تحولی دارند که در زمینۀ ضمانت اجراهای حقوق مالکیت فکری در حال وقوع است. این تحول می‌تواند در وضعیت سلامت عمومی جوامع تأثیرگذار باشد. تدابیر مرزی و گمرکی در تضمین نقل و انتقال داروها و جلوگیری از جعل و قاچاق آنها نقش مهمی دارند، اما گسترش بی‌حدوحصر تدابیر ضمانت اجرایی، می‌تواند نقل و انتقال و دسترسی به داروها را با مشکلاتی روبه‌رو سازد. هدف پژوهش حاضر بررسی آثار منفی تحول قواعد ضمانت اجرای حقوق مالکیت فکری در کاهش دسترسی به داروهاست. پیگیری روند تریپس پلاس از سوی برخی کشورها و شکل‌گیری موافقت‌نامۀ تجاری مبارزه با جعل و تقلب، می‌تواند دارای تأثیرات منفی در حوزۀ بهداشت عمومی باشد. حفظ تعادل با استفاده از مقررات تریپس، در زمینۀ اعمال ضمانت اجراها، در کنار سایر انعطاف‌های حقوق مالکیت فکری، می‌تواند راهبرد مؤثری برای بهبود دسترسی به داروها باشد.

کلیدواژه‌ها

  • اقدامات گمرکی
  • تریپس پلاس
  • جعل و تقلب
  • ضمانت اجرای مالکیت فکری
  • موافقت نامه آکتا

مواد مرتبط