تقابل ‌و تعامل سلب مالکیت غیرمستقیم و تنظیم‌گری دولت میزبان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تقابل ‌و تعامل سلب مالکیت غیرمستقیم و تنظیم‌گری دولت میزبان''' نام مقاله ای است از عادل ابراهیم پور اسنجان و مائده سلیمانی که در شماره دو دوره پنجاه و یک (تابستان 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == تد...» ایجاد کرد)
 
(+ 5 categories using HotCat)
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
* معاهدات سرمایه گذاری
* معاهدات سرمایه گذاری
* منافع عمومی و خصوصی
* منافع عمومی و خصوصی
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات عادل ابراهیم پور اسنجان]]
[[رده:مقالات مائده سلیمانی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۰۰

تقابل ‌و تعامل سلب مالکیت غیرمستقیم و تنظیم‌گری دولت میزبان نام مقاله ای است از عادل ابراهیم پور اسنجان و مائده سلیمانی که در شماره دو دوره پنجاه و یک (تابستان 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

تداخل غیرمستقیم اقدامات دولت میزبان با حق مالکیت سرمایه‌گذار، تصمیم‌گیری در مورد این مسئله را که آیا محدودیت‌های معمول ناشی از مداخلۀ دولت، سلب مالکیت محسوب می‌شود یا خیر، بسیار دشوار ساخته است. از یک سو استثنائات ناشی از حق دولت برای تمشیت منافع عمومی رو به گسترش است و از سوی دیگر سرمایه‌گذار به‌دنبال کسب منافع و ثبات اقتصادی است. مسئله این است که قابل وصول‌ترین معیار برای برقراری تعادل بین حق دولت و منافع سرمایه‌گذار چیست؟ پژوهش حاضر، پس از بررسی و تحلیل نظریات موجود و توجیه لزوم اصلاح معاهدات سرمایه‌گذاری و سپس بازبینی نظام‌های حقوقی داخلی، به این نتیجه دست یافت که در چشم‌انداز سرمایه‌گذاری بین‌المللی، این امر به‌آهستگی اما قاطعانه در حال چرخش به سمت نسل جدیدی از معاهدات با تأکید بر حق دولت‌ها برای تنظیم‌گری به‌عنوان حق ذاتی در حاکمیت دولت، ضمن ایجاد فضایی جذاب برای سرمایه‌گذاری است. ازاین‌رو به رسمیت شناختن حق تنظیم‌گری به‌عنوان نقطۀ شروع در هر معاهده می‌تواند چارچوبی باشد برای ایجاد معاهدۀ سرمایه‌گذاری دو یا چندجانبه که تاکنون چندان موفق نبوده است.

کلیدواژه‌ها

  • برقراری تعادل
  • حق تنظیم گری
  • سلب مالکیت غیر مستقیم
  • معاهدات سرمایه گذاری
  • منافع عمومی و خصوصی