بررسی چالشهای کارکردی نظام بین المللی کار: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی چالش‏های کارکردی نظام بین‏ المللی کار''' نام مقاله ای است از فرزانه پور سعید که در شماره سه دوره پنجاه و دو (پاییز 1401) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == سازمان بین‏المللی کار، قدیمی‏ترین سازمان بین...» ایجاد کرد)
 
(+ 5 categories using HotCat)
 
خط ۱۰: خط ۱۰:
* سازمان بین المللی کار
* سازمان بین المللی کار
* مقاوله نامه های بین المللی
* مقاوله نامه های بین المللی
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات شماره سه دوره پنجاه و دو فصلنامه مطالعات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات فرزانه پور سعید]]
[[رده:مقالات فصلنامه مطالعات حقوق عمومی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۰۵

بررسی چالش‏های کارکردی نظام بین‏ المللی کار نام مقاله ای است از فرزانه پور سعید که در شماره سه دوره پنجاه و دو (پاییز 1401) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

سازمان بین‏المللی کار، قدیمی‏ترین سازمان بین‏المللی با ساختار منحصربه‏فرد سه‏جانبه در سدۀ پیش تأسیس شد. ترویج استانداردهای جهانی کار، فراهم‏سازی فرصت‏های کار شایسته، بهبود برنامه‏های حمایت اجتماعی و تقویت نهادها و گفت‏وگوهای سه‏جانبه، از اهداف راهبردی این نخستین نهاد تخصصی سازمان ملل بوده است. تدوین حدود ۲۰۰ استاندارد جهانی کار از دستاوردهای یکصدویک‏سالۀ این سازمان است. با وجود برخی کامیابی‏ها، طرح هزاران گزارش تخلف این پرسش را القا می‏کند که موانع تأثیر مطلوب نظام بین‏المللی کار چیست. پژوهش حاضر بر این فرضیه استوار است که برخی چالش‏ها اجرای استانداردهای جهانی کار و کارایی سازمان را محدود کرده است. این موانع از مباحث مربوط به گسترۀ صلاحیت سازمان تا فقدان جهانشمولی استانداردها، مواجهه با رویکرد اقتصاد جهانی و پیچیدگی استانداردهای تدوینی و نظام به‏نسبت پیچیدۀ نظارت را شامل می‏شود. این نوشتار با بهره‏گیری از روش توصیفی- تحلیلی در پی بررسی این موانع و ارائۀ راهبردهای ممکن است.

کلیدواژه‌ها

  • استانداردهای جهانی کار
  • جهانیسازی
  • سازمان بین المللی کار
  • مقاوله نامه های بین المللی