اصل ترمیم دادرسی در حقوق دادرسی مدنی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اصل ترمیم دادرسی در حقوق دادرسی مدنی''' نام مقاله ای است از علی اکبر فرحزادی و سید رسول میر نژاد که در شماره صد و پانزده دوره 85(پاییز 1400) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است. == چکیده == فرایند رسیدگی به دعاوی حاوی قواعد و شرایطی است که از سوی...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۵: خط ۱۵:
* [[ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی]]
* [[ماده ۵۱ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده 51 قانون آیین دادرسی مدنی]]
* [[ماده ۳۵۰ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده 350 قانون آیین دادرسی مدنی]]
* [[ماده ۳۵۰ قانون آیین دادرسی مدنی|ماده 350 قانون آیین دادرسی مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات شماره صد و پانزده مجله حقوقی دادگستری]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات علی اکبر فرحزادی]]
[[رده:مقالات سید رسول میرنژاد]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۲۲

اصل ترمیم دادرسی در حقوق دادرسی مدنی نام مقاله ای است از علی اکبر فرحزادی و سید رسول میر نژاد که در شماره صد و پانزده دوره 85(پاییز 1400) مجله حقوقی دادگستری منتشر شده است.

چکیده

فرایند رسیدگی به دعاوی حاوی قواعد و شرایطی است که از سوی قانون‌گذار مشخص شده و طرفین دادرسی باید جهت پایان دادن به اختلاف حقوقی و در نتیجه قلع دائمی نزاع حقوقی این قواعد را رعایت کنند. با این حال، این قواعد، وسیلۀ احقاق حق محسوب می‌شوند و لذا باید به‌نحوی تفسیر شوند که مانع از ورود دادگاه در ماهیت دعوا و در نتیجه فصل خصومت نگردد. در این راستا و از آثار پذیرش این تحلیل، جلوگیری از طرح مجدد دعاوی از طریق ترمیم و اصلاح نواقص دعوای طرح‌شده می‌باشد. امری که موجب صرفه‌جویی در وقت و هزینۀ طرفین دادرسی و افزایش اعتماد به سیستم دادرسی خواهد شد. بر این بنیاد، اصل ترمیم دادرسی در جهت ایجاد و پذیرش قاعده‌ای عمومی مورد اشاره قرار گرفته است که بر اساس آن، دادگاه در کنار اصحاب دعوای حقوق باید اصل را بر قابل‌ترمیم بودن ایرادات دادرسی و در نتیجه حرکت آن به سمت کامل نمودن قرار دهند. با این حال محدوده و شرایط مربوط به اجرای اصل ترمیم دادرسی از موضوعات مهمی است که در این مقاله مورد اشاره قرار گرفته است.

کلیدواژه‌ها

  • اصل ترمیم دادرسی
  • توانایی دادگاه
  • نقص اساسی
  • نقص غیر اساسی

مواد مرتبط