مکانیسم‌های حل‌وفصل اختلافات در اتحادیة کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن.)؛ مدلی برای سازمان همکاری اقتصادی (اکو): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''مکانیسم‌های حل‌وفصل اختلافات در اتحادیة کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن.)؛ مدلی برای سازمان همکاری اقتصادی (اکو)''' نام مقاله ای از محمدرضا نریمانی زمان‌آبادی است که در شماره 39 (ابان 1398) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == اتحا...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
خط ۱۹: خط ۱۹:
* [[ماده 24 منشور آ.سه.آن]]
* [[ماده 24 منشور آ.سه.آن]]
*
*
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات محمدرضا نریمانی زمان‌آبادی]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:شماره 39 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ ‏۲۳ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۱۷

مکانیسم‌های حل‌وفصل اختلافات در اتحادیة کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن.)؛ مدلی برای سازمان همکاری اقتصادی (اکو) نام مقاله ای از محمدرضا نریمانی زمان‌آبادی است که در شماره 39 (ابان 1398) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.

چکیده

اتحادیة کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن.) از مهم‌ترین بلوک‌های اقتصادی ـ تجاری در منطقة آسیا ـ اقیانوسیه و از معدود سازمان‌های بین‌المللی موفق در میان کشورهای درحال‌توسعه به‌شمار می‌رود. بخش قابل‌توجهی از این موفقیت را می‌توان ناشی از بهره‌مندی سازمان مذکور از زیرساخت‌های حقوقی گسترده و یکپارچه‌ای دانست که اعضای آن از بدو تأسیس، مرحله‌به‌مرحله اقدام به طراحی و اجرای آنها کرده‌اند. یکی از ارکان بنیادین ساختار حقوقی آ.سه.آن.، نظام چندبخشی حل‌وفصل اختلافات در آن است که مقالة حاضر به بررسی حیطة اعمال، مراجع صالح و روند رسیدگی در هر یک ‌خواهد پرداخت. نوشتار حاضر بر آن است که توصیف و شناخت این بخش از نظام حقوقی آ.سه.آن. می‌تواند در پیاده‌سازی الگوهای حل‌وفصل اختلاف آن در سایر سازمان‌های بین‌المللی موجود در میان کشورهای درحال‌توسعه، به‌ویژه سازمان همکاری اقتصادی (اکو) مؤثر افتد؛ سازمان‌هایی که نبود زیرساخت‌های مذکور، عملکرد کارآمد آنها را با موانع بسیاری روبه‌رو ساخته است.

کلیدواژ ها

  • آ.سه.آن
  • حل‌وفصل اختلافات
  • داوری
  • مدل حقوقی
  • سازمان همکاری اقتصادی

مواد مرتبط