بررسی فقهی حقوقی خشونت در مواجهه با زنان ناشزه: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی فقهی حقوقی خشونت در مواجهه با زنان ناشزه''' نام مقاله ای از محمد رسایی و سید محمد رضا امام است که در شماره دوم (فروردین ۱۳۹۸) فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی منتشر شده است. == چکیده == یکی از انواع خشونت، خشو...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
* زنان
* زنان
* واضربوهنّ
* واضربوهنّ
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات شماره دوم فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی]]
[[رده:مقالات محمد رسایی]]
[[رده:مقالات سید محمدرضا امام]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق خانواده]]
[[رده:زنان ناشزه]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۴۱

بررسی فقهی حقوقی خشونت در مواجهه با زنان ناشزه نام مقاله ای از محمد رسایی و سید محمد رضا امام است که در شماره دوم (فروردین ۱۳۹۸) فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی منتشر شده است.

چکیده

یکی از انواع خشونت، خشونت­خانگی است که رایج­ترین شکل آن، خشونت مرد علیه زن است. از اموری که توسط برخی برای توجیه اعمال خشونت مورد سوءاستفاده قرار می­گیرد؛ آیه 34 سوره مبارکه نساء است که در فرازی از آیه در خصوص رفتار با برخی همسران می­فرماید: واضربوهنّ. حال این مقاله در پی جواب این پرسش است که آیا به راستی اسلام فرمان به خشونت خانگی داده است؟ این پرسش اگرچه جزئی به نظر می­رسد اما اگر رفع شبهه نشود ایرادی کلی بر پیکر­ة دین است. برای یافتن جواب، به پژوهشی در نظرات مختلف تفسیری، فقهی و حقوقی پرداخته­ایم و در پایان با مقایسه­ی آن­ها به نتیجه­گیری و توجیه این دیدگاه پرداختیم که اولاً نشوز معنایی فراتر از صرف عدم تمکین جنسی دارد و ثانیاً واکنشی که به چنین نشوزی داده­ می­شود دارای سه ویژگیِ تعزیری، تدریجی و حتّی کم­تر از حد ثبوت دیه بودن است.

کلیدواژه ها

  • اسلام
  • قرآن
  • خشونت خانگی
  • زنان
  • واضربوهنّ