اشتراک سازی آثار ادبی و هنری، چالش ها و فرصت ها: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اشتراک سازی آثار ادبی و هنری، چالش ها و فرصت ها''' نام مقاله ای از زهرا شاکری و سعید حبیبا است که در شماره سوم (شهریور ۱۳۹۲) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است. == چکیده == اکنون به اشتراک گذارشتن آثار ادبی و هنری در میان گروه های م...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
خط ۱۶: خط ۱۶:
* [[ماده ۳ قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب ۱۳۴۸|ماده ۳ قانون حمایت حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان]]
* [[ماده ۳ قانون حمایت از حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب ۱۳۴۸|ماده ۳ قانون حمایت حقوق مؤلفان و مصنفان و هنرمندان]]
* [[ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیکی]]
* [[ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیکی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1392]]
[[رده:مقالات شماره سوم دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی]]
[[رده:مقالات زهرا شاکری]]
[[رده:مقالات سعید حبیبا]]
[[رده:مقالات حقوق مالکیت فکری]]
[[رده:اشتراک گذاری]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ ‏۹ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۰۴

اشتراک سازی آثار ادبی و هنری، چالش ها و فرصت ها نام مقاله ای از زهرا شاکری و سعید حبیبا است که در شماره سوم (شهریور ۱۳۹۲) دوفصلنامه علمی دانش حقوق مدنی منتشر شده است.

چکیده

اکنون به اشتراک گذارشتن آثار ادبی و هنری در میان گروه های مختلف اجتماعی رایج شده است و هر روز، بر متقاضیان دریافت چنین آثاری افزوده می شود. با وجود این، دریافت و بارگذاری آثار از زمرۀ حقوق انحصاری مالکان آثار ادبی و هنری تلقی می شود و کسب موافقت آنان ضروری است. اما در فضای اشتراک سازی، اعمال مذکور اغلب بدون کسب اجازه انجام می گیرد. این امر چالش های حقوقی گسترده ای را در خصوص تجاوز به حق انحصاری پدیدآورندگان مطرح می نماید. در این میان، تحلیل اشتراک گذاری در قالب استثنائات مجاز وارد بر حقوق مالکیت ادبی و هنری و مطالعه تأثیر این امر، بر حقوق مؤلفان می تواند زمینه های مساعدی را جهت تجویز اشتراک گذاری فراهم کند. این مقاله، تلاش می نماید، با نگاهی موازنه گر در قالب روش تحلیلی- توصیفی به بررسی چالش ها و فرصتهای فرا روی اشتراک گذاری بپردازد. از این پژوهش این نتیجه حاصل می شود که می توان در قالب دیدگاهی عدالت محور، جواز برخی از موارد اشتراک سازی را با عنایت عمومی به این پدیده توجیه نمود.

کلیدواژه ها

  • اشتراک گذاری
  • پدیدآورنده
  • اثر ادبی وهنری
  • انحصار
  • استثناء

مواد مرتبط