حقوق بنیادین مصرف کننده (مطالعه تطبیقی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران با مقررات اتحادیه اروپا و اصول راهنمای سازمان ملل متحد): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حقوق بنیادین مصرف کننده (مطالعه تطبیقی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران با مقررات اتحادیه اروپا و اصول راهنمای سازمان ملل متحد)''' نام مقاله ای از ابراهیم تقی زاده بوده که در شماره اول (بهمن 1391) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است. ==...» ایجاد کرد)
 
(+ 9 categories using HotCat)
 
خط ۱۳: خط ۱۳:
* حق ارائه اطلاعات
* حق ارائه اطلاعات
* اتحادیه اروپا
* اتحادیه اروپا
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1391]]
[[رده:مقالات دانشنامه حقوق اقتصادی]]
[[رده:مقالات شماره اول نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی]]
[[رده:حقوق مصرف کننده]]
[[رده:حق انتخاب]]
[[رده:حق ایمنی]]
[[رده:حق ارائه اطلاعات]]
[[رده:اتحادیه اروپا]]
[[رده:مقالات ابراهیم تقی زاده]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۵ مارس ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۵۰

حقوق بنیادین مصرف کننده (مطالعه تطبیقی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران با مقررات اتحادیه اروپا و اصول راهنمای سازمان ملل متحد) نام مقاله ای از ابراهیم تقی زاده بوده که در شماره اول (بهمن 1391) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است.

چکیده

حقوق مصرف کننده» و لزوم حمایت از آن، از موضوعات مشترک علم حقوق و اقتصاد است. در واقع، حقوق مصرف کننده، مجموعه قواعدی است که کلیه عرضه کنندگان کالا و خدمات، مطابق با ضوابط قانونی و مندرجات قرار داد مربوطه و یا عرف در معاملات، می‌بایست آن را رعایت نمایند؛ حقوقی که مقصود اصلی آن، ایجاد تعادل میان قدرت معاملاتی مصرف کنندگان و عرضه کنندگان است و در قوانین و مقررات کشورهایی که این حقوق را به رسمیت شناخته‌اند مشترک است،«حقوق بنیادین مصرف کننده» نامیده می‌شود. حقوق مذکور آن دسته از حقوق بشری است که یا خاص مصرف کنندگان هستند و یا مصرف کننده بودن در آن، در آنها ویژگی برجسته‌ای محسوب می‌شود.

در این مقاله با بررسی «قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان» ایران مصوب 1388 و مقررات «اتحادیه اروپا» تحت عناوین «چارچوب قانون اروپایی» و «اصول راهنمای سازمان ملل متحد برای حمایت از مصرف کننده» ملاحظه خواهد شد که «حق انتخاب و به‌دست آوردن کالا و خدمات»، «حق ایمنی برای مصرف کننده»، «حق برخورداری از آموزش و اطلاعات کامل» و«حق برخورداری از حمایت» از جمله حقوق بنیادین و مشترک در تمامی مقررات مذکور محسوب می‌شود.

کلید واژه ها

  • حقوق مصرف کننده
  • حق انتخاب
  • حق ایمنی
  • حق ارائه اطلاعات
  • اتحادیه اروپا