مسئولیت ناشی از عیب تولید (کاتوزیان): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''''مسئولیت ناشی از عیب تولید''''' کتابی است از ناصر کاتوزیان که توسط انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسیده است. == محتوای کتاب == کتاب مسئولیت ناشی از عیب تولید، یک مطالعه انتقادی و تطبیقی در تعادل حقوق تولید کننده و مصرف کننده است که در 2 بخش کل...» ایجاد کرد)
 
(ابرابزار)
خط ۱: خط ۱:
'''''مسئولیت ناشی از عیب تولید''''' کتابی است از [[ناصر کاتوزیان]] که توسط [[انتشارات دانشگاه تهران]] به چاپ رسیده است.
'''''مسئولیت ناشی از عیب تولید''''' کتابی است از [[ناصر کاتوزیان]] که توسط [[انتشارات دانشگاه تهران]] به چاپ رسیده‌است.


== محتوای کتاب ==
== محتوای کتاب ==
کتاب مسئولیت ناشی از عیب تولید، یک مطالعه انتقادی و تطبیقی در تعادل حقوق تولید کننده و مصرف کننده است که در 2 بخش کلی تدوین گردیده است.
کتاب مسئولیت ناشی از عیب تولید، یک مطالعه انتقادی و تطبیقی در تعادل حقوق تولید کننده و مصرف‌کننده است که در ۲ بخش کلی تدوین گردیده‌است.


بخش اول: قواعد عمومی. مباحث مطرح شده ذیل این بخش عبارتند از: اهمیت سیاست حقوقی و اقتصادی، تاریخ تحول مسئولیت سازنده کالا، مسئولیت محض، مفهوم عیب، ارکان دعوای مسئولیت و ...
بخش اول: قواعد عمومی. مباحث مطرح شده ذیل این بخش عبارتند از: اهمیت سیاست حقوقی و اقتصادی، تاریخ تحول مسئولیت سازنده کالا، مسئولیت محض، مفهوم عیب، ارکان دعوای مسئولیت و


بخش دوم: بحث تحلیلی در حقوق کنونی ایران. در این بخش قواعد عمومی مانند: تضمین ایمنی کالا در رابطه قراردادی، مسئولیت بر مبنای تسبیب، مسئولیت محض تولیدکننده، تضمین ارادی ایمنی مبیع و ... تبیین و حمایت ویژه از مصرف کننده در مقررات کیفری و تامینی و بحث مسئولیت مدنی، مورد مطالعه قرار گرفته است.
بخش دوم: بحث تحلیلی در حقوق کنونی ایران. در این بخش قواعد عمومی مانند: تضمین ایمنی کالا در رابطه قراردادی، مسئولیت بر مبنای تسبیب، مسئولیت محض تولیدکننده، تضمین ارادی ایمنی مبیع و تبیین و حمایت ویژه از مصرف‌کننده در مقررات کیفری و تأمینی و بحث مسئولیت مدنی، مورد مطالعه قرار گرفته‌است.


== بخشی از کتاب ==
== بخشی از کتاب ==
نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب می نویسند:<blockquote>«كالایى كه توليد مى شود و به فروش مى رسد، در همان حال كه فوايدى براى خريداران و مصر ف كنندگان دارد. ممكن است زيان هايى نيز به بار آورد و به جان و مال ديگران آسيب رساند و سبب مسئوليت توليدكننده شود. خسارت هاى ناشى از اين گونه داد و ستد ها را مى توان به دو گروه تقسيم كرد: ١) گروهى كه ناشى از طبيعت خطرناک كالا و احتمال بروز آسيب در استفاده از آنها است: مانند احتمال تصادف به هنگام رانندگى و سقوط هواپيما به هنگام پرواز و خطرهاى ناشى از خوردن دارو 2)گروه دوم؛ كه ناشى از پايين بودن كيفيت كالا از حد انتظار خريدار و عرف مصرف‌کنندگان است و در اصطلاح حقوق «[[عیب]]» ناميده مى شود.»</blockquote>
نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب می‌نویسند:<blockquote>«کالایی که تولید می‌شود و به فروش می‌رسد، در همان حال که فوایدی برای خریداران و مصر ف کنندگان دارد. ممکن است زیان‌هایی نیز به بار آورد و به جان و مال دیگران آسیب رساند و سبب مسئولیت تولیدکننده شود. خسارت‌های ناشی از این گونه داد و ستدها را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد: ۱) گروهی که ناشی از طبیعت خطرناک کالا و احتمال بروز آسیب در استفاده از آنها است: مانند احتمال تصادف به هنگام رانندگی و سقوط هواپیما به هنگام پرواز و خطرهای ناشی از خوردن دارو ۲)گروه دوم؛ که ناشی از پایین بودن کیفیت کالا از حد انتظار خریدار و عرف مصرف‌کنندگان است و در اصطلاح حقوق «[[عیب]]» نامیده می‌شود.»</blockquote>
 


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۲ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۰۰

مسئولیت ناشی از عیب تولید کتابی است از ناصر کاتوزیان که توسط انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسیده‌است.

محتوای کتاب

کتاب مسئولیت ناشی از عیب تولید، یک مطالعه انتقادی و تطبیقی در تعادل حقوق تولید کننده و مصرف‌کننده است که در ۲ بخش کلی تدوین گردیده‌است.

بخش اول: قواعد عمومی. مباحث مطرح شده ذیل این بخش عبارتند از: اهمیت سیاست حقوقی و اقتصادی، تاریخ تحول مسئولیت سازنده کالا، مسئولیت محض، مفهوم عیب، ارکان دعوای مسئولیت و …

بخش دوم: بحث تحلیلی در حقوق کنونی ایران. در این بخش قواعد عمومی مانند: تضمین ایمنی کالا در رابطه قراردادی، مسئولیت بر مبنای تسبیب، مسئولیت محض تولیدکننده، تضمین ارادی ایمنی مبیع و … تبیین و حمایت ویژه از مصرف‌کننده در مقررات کیفری و تأمینی و بحث مسئولیت مدنی، مورد مطالعه قرار گرفته‌است.

بخشی از کتاب

نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب می‌نویسند:

«کالایی که تولید می‌شود و به فروش می‌رسد، در همان حال که فوایدی برای خریداران و مصر ف کنندگان دارد. ممکن است زیان‌هایی نیز به بار آورد و به جان و مال دیگران آسیب رساند و سبب مسئولیت تولیدکننده شود. خسارت‌های ناشی از این گونه داد و ستدها را می‌توان به دو گروه تقسیم کرد: ۱) گروهی که ناشی از طبیعت خطرناک کالا و احتمال بروز آسیب در استفاده از آنها است: مانند احتمال تصادف به هنگام رانندگی و سقوط هواپیما به هنگام پرواز و خطرهای ناشی از خوردن دارو ۲)گروه دوم؛ که ناشی از پایین بودن کیفیت کالا از حد انتظار خریدار و عرف مصرف‌کنندگان است و در اصطلاح حقوق «عیب» نامیده می‌شود.»

منابع