کفالت در حد و تعزیر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''کفالت در حد و تعزیر''' نام مقاله ای از رحیم نوبهار است که در دوره سه شماره یک فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == '''چکیده''' == کفالت به لحاظ حقوقی به معنای تعهد به احضار دیگری است‌. کفالت در دعوای کیفری به معنای آن است که ا...» ایجاد کرد)
 
(+ 5 categories using HotCat)
 
خط ۱۷: خط ۱۷:
* [[ماده 503 قانون آیین دادرسی کیفری]]
* [[ماده 503 قانون آیین دادرسی کیفری]]
* [[ماده 490 قانون آیین دادرسی کیفری]]
* [[ماده 490 قانون آیین دادرسی کیفری]]
[[رده:مقالات رحیم نوبهار]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره یکم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1395]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۴۷

کفالت در حد و تعزیر نام مقاله ای از رحیم نوبهار است که در دوره سه شماره یک فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

کفالت به لحاظ حقوقی به معنای تعهد به احضار دیگری است‌. کفالت در دعوای کیفری به معنای آن است که از محکوم یا متهم خواسته شود تا کسی را به عنوان کفیل به دادگاه معرفی کند تا حضور متهم یا محکوم بدین وسیله تضمین شود‌. روایاتی که از کفالت در حد نهی می‌کند، اغلب ناظر به حدود اصطلاحی تفسیر شده‌اند‌. این مقاله با بررسی تحلیلی موضوع نتیجه می‌گیرد که اولاً، با توجه به ابهام‌های فراوان مفهومی، قاعده قلمدادکردن ممنوعیت کفالت دشوار است‌. ثانیاً، این حکم به حدود اصطلاحی اختصاص ندارد؛ گونه‌هایی از کفالت مانند کفالتی که اصل قطعیت اجرای کیفر را مخدوش نماید، یا مستلزم تأخیر ناموجه در اجرای حد شود، یا تعهدات غیرضرور بر دوش متهم یا بزهکار بنهد نه در حد و نه در تعزیر پذیرفتنی نیست‌. ثالثاً، گاه کسب برخی مصالح یا اجتناب از برخی مفاسد، کفالت در دعوای کیفری را مجاز یا حتی ضروری می‌سازد‌. بنابراین، حکم کفالت یکی از اسباب افتراق و جدایی حد از تعزیر نیست‌. مقاله همچنین به طور ضمنی به مقایسه کفالت در امور مدنی و جزایی پرداخته است‌.

کلیدواژه‌ها

  • حد
  • تعزیر
  • کفالت
  • فقه جزایی اسلام

مواد مرتبط