دعاوی به‌زیستن کودکان در حقوق آمریکا و انگلیس با نگاهی به امکان طرح این دعاوی در حقوق ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''دعاوی به‌زیستن کودکان در حقوق آمریکا و انگلیس با نگاهی به امکان طرح این دعاوی در حقوق ایران''' نام مقاله ای از محدثه معینی فر است که در دوره نهم شماره یکم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == '''چکیده''' == تأکید بر برنامه ک...» ایجاد کرد)
 
(+ 9 categories using HotCat)
 
خط ۱۵: خط ۱۵:
* والدین  
* والدین  
* ضرر
* ضرر
[[رده:مقالات محدثه معینی فر]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره یکم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات حقوق کودکان]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات حقوق تطبیقی]]
[[رده:حقوق تطبیقی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۴۰

دعاوی به‌زیستن کودکان در حقوق آمریکا و انگلیس با نگاهی به امکان طرح این دعاوی در حقوق ایران نام مقاله ای از محدثه معینی فر است که در دوره نهم شماره یکم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

تأکید بر برنامه کنترل جمعیت در انگلیس و آمریکا در دهه های گذشته و افزایش بکارگیری روشهای پیشگیری به همراه پیشرفت تکنولوژیهای کمک باروری و تشخیص پیش از تولد، سبب طرح نوعی از دعاوی در دادگاههای این دو کشور شده که هدف آن‌ها، حمایت از حق به-زیستن کودکان است.

پژوهش پیشرو کوشیده با روش توصیفی و تحلیلی، به این سؤال پاسخ دهد که دعاوی به-زیستن کودکان چه نوع دعاوی و چه انتقادهایی به آنها وارد است؟

این دعاوی، به فراخور، از طرف کودکان یا والدینشان در دادگاهها طرح میشوند و بستر طرح دعاوی مذکور، تزاحم حقوق والدین، کودکان، پزشکان و جامعه است که نقدهای جدی چون تناقض ذاتی این دعاوی، تعارض با قوانین، عدم امکان ارزیابی خسارت در این پرونده‌ها، عدم ورود ضرر به کودک و تبعات منفی به آن وارد است. در حقوق ایران نیز از چند بعد طرح این دعاوی با اشکال مواجه است، مانند ابهام در موضوع دعوی و اسباب وجود حق و تعارض جدی طرح این دعاوی با قواعد انصاف و احسان، عرف و احکام و ارزش‌های اخلاقی.

کلیدواژه‌ها

  • به زیستن
  • زندگی ناخواسته
  • کودک
  • والدین
  • ضرر