بررسی جرم بغی در فقه و حقوق کیفری ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی جرم بغی در فقه و حقوق کیفری ایران''' نام مقاله ای از سید حسن هاشمی و احمدعلی محمودی است که در دوره نه شماره دو فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == '''چکیده''' == با استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، مبتنی بر اصل چهار...» ایجاد کرد)
 
(+ 10 categories using HotCat)
 
خط ۱۴: خط ۱۴:


* [[ماده 287 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده 287 قانون مجازات اسلامی]]
[[رده:مقالات سید حسین هاشمی]]
[[رده:مقالات احمد علی محمودی]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات حقوق تطبیقی]]
[[رده:حقوق تطبیقی]]
[[رده:بغی]]
[[رده:فقه و حقوق]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۱۲

بررسی جرم بغی در فقه و حقوق کیفری ایران نام مقاله ای از سید حسن هاشمی و احمدعلی محمودی است که در دوره نه شماره دو فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

با استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، مبتنی بر اصل چهارم قانون اساسی در راستای اسلامی کردن قوانین و لزوم توسعه دامنه‌ مفهوم امنیت، قیام مسلحانه و گروهی علیه اساس نظام جمهوری اسلامی ایران، جرم انگاشته شده است. اما از آن جا که این شورش ماهیتی سیاسی دارد، و این قیام تحت عنوان «بغی» و در نوشتار بیشتر فقها،» مبارزه با آن ذیل «جهاد باغیان» مورد بررسی قرار گرفته است، در پژوهش پیش رو تلاش شده است دکترین مقابله با شورش «باغیان» و چاره اندیشی برای حلّ منازعات درون حکومتی در اسلام با رویکردی مسالمت­آمیز و با تکیه بر برادری همه مسلمین، برای بازگشت به موازین شرع بر مبنای صلح و مدارا، بررسی­ و مضامین شریعت اسلامی با روش علمی تبیین و با تحولات حقوق کیفری ایران مقایسه شده است. بدین ترتیب معلوم شده است مبنای سیاست کیفری قانون­گذار در قانون مجازات اسلامی با رویکرد شریعت اسلامی مطابقت کامل ندارد، و علی­رغم تغییرات انجام شده در قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ هم چنان مطابق روح سیاست کیفری اسلام نمی‌باشد.

کلیدواژه‌ها

  • حقوق کیفری اسلام
  • بغی
  • امام عادل
  • جهاد با باغیان

مواد مرتبط