سوءاستفاده از «حق اقامه دعوا» و «حق شکایت از آراء» در حقوق فرانسه و ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''سوءاستفاده از «حق اقامه دعوا» و «حق شکایت از آراء» در حقوق فرانسه و ایران''' نام مقاله ای از محمد بافهم و عزیزالله فهیمی و مهدی حسن زاده است که در دوره ده شماره یک فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == '''چکیده''' == دادخو...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۱۰: خط ۱۰:
* سوء نیت
* سوء نیت
* دعوای واهی
* دعوای واهی
[[رده:مقالات محمد بافهم]]
[[رده:مقالات عزیزاله فهیمی]]
[[رده:مقالات مهدی حسن زاده]]
[[رده:مقالات فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات شماره یکم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1402]]
[[رده:دادخواهی]]
[[رده:حق اقامه دعوا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۸ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۰۵

سوءاستفاده از «حق اقامه دعوا» و «حق شکایت از آراء» در حقوق فرانسه و ایران نام مقاله ای از محمد بافهم و عزیزالله فهیمی و مهدی حسن زاده است که در دوره ده شماره یک فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.

چکیده

دادخواهی و جلوه­های آن، یعنی حق اقامه دعوا و حق شکایت از آراء، از مهم‌ترین حقوق اعطاشده به اشخاص است. ممکن است این حقوق نیز مورد سوءاستفاده قرار گیرد. ازاین‌رو، بحث «سوءاستفاده از حقِ اقامه دعوا» و «سوءاستفاده از حقِ شکایت از آراء» مطرح می­شود. این پژوهش، در مقام بررسی و تحلیل رویکرد دو نظام حقوقی ایران و فرانسه در برخورد با سوءاستفاده از حقوق یادشده است. نتایج پژوهش، حاکی از آن است که قانون ایران در مورد منع سوءاستفاده از حق اقامه دعوا، ضمانت‌اجرا تعیین کرده، اما سوءاستفاده از حق شکایت از آراء را مسکوت گذاشته است. در قانون فرانسه، در مورد منع سوءاستفاده از هر دو حق، ضمانت‌اجرای مؤثری تعیین شده است.

کلیدواژه‌ها

  • حسن ‌نیت
  • دادرسی مدنی
  • سوء نیت
  • دعوای واهی