تحلیلی بر روابط دولت و نظم حقوقی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحلیلی بر روابط دولت و نظم حقوقی''' نام مقاله ای از محمد رضا ویژه بوده که در شماره اول دوره پنجم (بهار و تابستان 1392) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است. == چکیده == در مقاله حاضر، بر آن هستیم که هنجارهای حقوقی در چه قالبی ساماندهی می‌شوند...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
خط ۱۲: خط ۱۲:
* نظام حقوقی  
* نظام حقوقی  
* دولت حقوقی
* دولت حقوقی
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1392]]
[[رده:مقالات مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات شماره اول دوره پنجم مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات محمد رضا ویژه]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:نظم حقوقی]]

نسخهٔ ‏۲۹ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۵۱

تحلیلی بر روابط دولت و نظم حقوقی نام مقاله ای از محمد رضا ویژه بوده که در شماره اول دوره پنجم (بهار و تابستان 1392) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است.

چکیده

در مقاله حاضر، بر آن هستیم که هنجارهای حقوقی در چه قالبی ساماندهی می‌شوند و این قالب با دولت، به عنوان آفریننده‌ی هنجارهای حقوقی، چه ارتباطی می‌یابد. به عبارت دیگر، اگر در دولت حقوقی بر آن هستیم که دولت با هنجارهای حقوقی محدود می‌شود چگونه نظام حقوقی که توسط دولت پدید آمده است می‌تواند آن را محدود نماید. بنابراین، باید تلاش نمود تا ارتباط میان هنجارهای حقوقی و قالب آن یعنی نظم حقوقی و میان نظم حقوقی و دولت، به عنوان آفریننده‌ی آن، از یک سو و رابطه‌ی میان نظم حقوقی و الگوی دولت حقوقی از سوی دیگر تبیین شود. بر این اساس، به نظر می‌رسد دوگانگی دولت و نظم حقوقی، حداقل در بیشتر جنبه‌های حقوق عمومی اجتناب‌ناپذیر است. از نظر ماهیت نیز، هنجارهای حقوقی و مبانی آنها نیز هنجارهای دینی و شرعی به لحاظ شفافیت و قابلیت ارزیابی کامل در این مقوله بیشتر قابل توجه هستند.

کلیدواژه ها

  • دولت
  • هنجار
  • حقوق
  • نظم حقوقی
  • نظام حقوقی
  • دولت حقوقی