نظریه شماره 7/99/329 مورخ 1399/04/03 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره آزار و اذیت همسایه در آپارتمان: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
 
خط ۲۳: خط ۲۳:
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۹]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۹]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه (کیفری)]]
[[رده:نظریه 2]]
[[رده:دادگاه بدوی]]
[[رده:حبس]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۲ دسامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۰۱

نظریه مشورتی 7/99/329
شماره نظریه۷/۹۹/۳۲۹
شماره پرونده۹۹-۱۸۶/۲-۳۲۹ک
تاریخ نظریه۱۳۹۹/۰۴/۰۳
موضوع نظریهقانون مجازات اسلامی
محور نظریههتک حرمت

چکیده نظریه شماره 7/99/329 مورخ 1399/04/03 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره آزار و اذیت همسایه در آپارتمان: صرف ایجاد صدا از سوی ساکنان یک واحد آپارتمان مشمول ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) نمی باشد، لیکن در صورت جمع بودن شرایط لازم برای تحقق جرایم موضوع ماده ۶۱۸ قانون یاد شده و یا ماده ۲۹ قانون هوای پاک، می تواند مصداق این عناوین مجرمانه بوده و از این حیث قابل مجازات باشد.

استعلام

شخصی در آپارتمان محل سکونت خود سر و صدای شدیدی دارد و موجب آزار و اذیت همسایه طبقه پایین شده و شکایتی را مبنی بر ایجاد مزاحمت مطرح و دادگاه بدوی مطابق ماده ۶۹۰ متهم را محکوم به تحمل حبس کرده است. آیا استناد به ماده مذکور در فرض سوال است؟ چنانچه عمل متهم با ماده مذکور مطابقت ندارد آیا دارای وصف کیفری است؟ اگر وصف کیفری دارد ،مستند قانونی آن چیست؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

صرف ایجاد صدا از سوی ساکنان یک واحد آپارتمان مشمول ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) مصوب ۱۳۷۵ نمی باشد، لیکن در صورت جمع بودن شرایط لازم برای تحقق جرایم موضوع ماده ۶۱۸ قانون یاد شده و یا ماده ۲۹ قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶، می تواند مصداق این عناوین مجرمانه بوده و از این حیث قابل مجازات باشد.

مواد مرتبط

جستارهای وابسته