حقوق کیفری و توسعة اقتصادی ـ صنعتی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حقوق کیفری و توسعة اقتصادی ـ صنعتی''' نام مقاله ای از محمد آشوری و اسدالله میرزایی که در شماره چهارم (زمستان 1391) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است. == چکیده == در این مقاله تلاش شده تا ارتباط و تعامل میان حقوق به ویژه حقوق کیفری ـ...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲۶: خط ۲۶:
[[رده:جرم‌انگاری]]
[[رده:جرم‌انگاری]]
[[رده:مجازات]]
[[رده:مجازات]]
[[رده:مقالات منتشر شده در نشریات]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۱۹

حقوق کیفری و توسعة اقتصادی ـ صنعتی نام مقاله ای از محمد آشوری و اسدالله میرزایی که در شماره چهارم (زمستان 1391) در نشریه آموزه های حقوق کیفری منتشر شده است.

چکیده

در این مقاله تلاش شده تا ارتباط و تعامل میان حقوق به ویژه حقوق کیفری ـ به عنوان بستری لازم و اساسی برای توسعه‌ـ از یک طرف و توسعة صنعتی ‍ـ اقتصادی از طرف دیگر، با نگاهی بیشتر تاریخی و عینی بررسی شود. دیدگاه اصلی نویسندگان آن است که مطالعة حقوق کیفری کشورهای پیشرفتة صنعتی نشان می‌دهد که بدون وجود یک بستر قانونی و نظام مدرن کیفری به ویژه در ابتدای صنعتی شدن، تحقق اهداف توسعه ممکن نیست. این ارتباط یک طرفه نبوده و صنعتی شدن و توسعه در مراحل شکل‌گیری، برداشت حقوق از مفاهیمی چون حق، جرم، جرم‌انگاری، مجازات و شیوه‌های آن را نیز دگرگون ساخته و از این‌رو باعث تغییر در مبانی جرم‌انگاری و جرم‌انگاری‌های جدید به مناسبت این تحولات صنعتی و جرم‌زدایی از برخی رفتارهای دیگر که در دنیای مدرن نمی‌تواند جرم باشد، گردیده است.

کلیدواژه‌ها

  • توسعه
  • قانون
  • اقتصاد
  • صنعتی شدن
  • جرم‌انگاری
  • مجازات

مواد مرتبط