نظریه شماره 7/1401/1234 مورخ 1401/11/24 اداره کل حقوقی قوه قضاییه در مورد دایره شمول و نحوه کنترل حساب های بانکی افراد: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۱]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۱]]
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۱۵۱ قانون آیین دادرسی کیفری]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۲۵

چکیده نظریه شماره 7/1401/1234 مورخ 1401/11/24 اداره کل حقوقی قوه قضاییه در مورد دایره شمول و نحوه کنترل حساب های بانکی افراد: منظور از کنترل گردش حساب بانکی، شامل وجوه برداشت شده یا واریز شده به حساب و تاریخ آن ها و شخص یا اشخاص واریز کننده وجه به حساب یا برداشت کننده و نهایتا موجودی حساب بانکی است. بر خط بودن یا نبودن این اقدام مؤثر در مقام نیست.

نظریه مشورتی 7/1401/1234
شماره نظریه۷/۱۴۰۱/۱۲۳۴
شماره پرونده۱۴۰۱-۱۶۸-۱۲۳۴ ک
تاریخ نظریه۱۴۰۱/۱۱/۲۴

استعلام

در خصوص ماده ۱۵۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ مبنی بر ضرورت اخذ مجوز از رئیس حوزه قضایی نسبت به کنترل حساب های بانکی افراد، آیا شامل پرینت آفلاین گردش مالی حساب افراد و بررسی جزئیات آنها شامل استعلام هویت صاحبان حساب مبدأ و مقصد و شناسایی حساب های مرتبط و نحوه هزینه کرد مبالغ و ... هم می شود یا با توجه به ظهور کلمه کنترل صرفا شامل بررسی آنلاین حساب افراد و جزئیات مربوطه خواهد بود؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

الف- کنترل حساب بانکی شاکی به درخواست وی برای ردیابی برداشت های غیرمجاز از آن، به دستور بازپرس، نیاز به تحصیل اجازه رئیس حوزه قضایی ندارد؛ لیکن کنترل حساب های بانکی اشخاصی که در مظان اتهام هستند، طبق ماده ۱۵۱ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، مستلزم موافقت رئیس حوزه قضایی است.

ب- منظور از کنترل گردش حساب بانکی، شامل وجوه برداشت شده یا واریز شده به حساب و تاریخ آن ها و شخص یا اشخاص واریز کننده وجه به حساب یا برداشت کننده و نهایتا موجودی حساب بانکی است. بر خط بودن یا نبودن این اقدام مؤثر در مقام نیست.

مواد مرتبط