رای وحدت رویه شماره 606 مورخ1375/3/1 هیات عمومی دیوان عالی کشور (دعوی مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''رای وحدت رویه شماره ۶۰۶ مورخ۱۳۷۵/۳/۱ هیات عمومی دیوان عالی کشور (دعوی مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم):'''نظر به اینکه [[دعوی]] مطالبه [[ضرر و زیان ناشی از جرم]] عنوان حقوقی دارد. در مواردی که [[دادگاه]] ضمن رسیدگی به امر کیفری به دعوای ضرر و زیان ناشی ازجرم هم رسیدگی می‌نماید با توجه به اطلاق [[ماده ۲۱ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب|بند ۵ ماده ۲۱ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب]] هرگاه [[خواسته]] ضرر و زیان ناشی از [[جرم]] بیش از مبلغ بیست میلیون ریال باشد مرجع تجدیدنظر آن [[دیوان عالی کشور]] خواهد بود و با مستفاد از عبارت ذیل تبصره ماده ۳۱۶ از قانون آیین دادرسی کیفری حکم جزایی هم در این موارد به تبع امر حقوقی قابل رسیدگی تجدیدنظر در دیوان عالی کشور است؛ بنابراین [[رای]] شعبه یازدهم دیوان عالی کشور که بر این اساس صادر گردیده موافق با موازین قانونی تشخیص می‌شود. این رأی طبق [[ماده واحده قانون وحدت رویه قضایی مصوب 1328|ماده واحده قانون مربوط به وحدت رویه قضائی مصوب سال ۱۳۲۸]] در موارد مشابه برای تمام محاکم و شعب دیوان عالی کشور لازم الاتباع است.
'''رای وحدت رویه شماره ۶۰۶ مورخ۱۳۷۵/۳/۱ هیات عمومی دیوان عالی کشور (دعوی مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم):'''نظر به اینکه [[دعوی]] مطالبه [[ضرر و زیان ناشی از جرم]] عنوان حقوقی دارد. در مواردی که [[دادگاه]] ضمن رسیدگی به امر کیفری به دعوای ضرر و زیان ناشی ازجرم هم رسیدگی می‌نماید با توجه به اطلاق [[ماده 21 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب|بند ۵ ماده ۲۱ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب]] هرگاه [[خواسته]] ضرر و زیان ناشی از [[جرم]] بیش از مبلغ بیست میلیون ریال باشد مرجع تجدیدنظر آن [[دیوان عالی کشور]] خواهد بود و با مستفاد از عبارت ذیل تبصره ماده ۳۱۶ از قانون آیین دادرسی کیفری حکم جزایی هم در این موارد به تبع امر حقوقی قابل رسیدگی تجدیدنظر در دیوان عالی کشور است؛ بنابراین [[رای]] شعبه یازدهم دیوان عالی کشور که بر این اساس صادر گردیده موافق با موازین قانونی تشخیص می‌شود. این رأی طبق [[ماده واحده قانون وحدت رویه قضایی مصوب 1328|ماده واحده قانون مربوط به وحدت رویه قضائی مصوب سال ۱۳۲۸]] در موارد مشابه برای تمام محاکم و شعب دیوان عالی کشور لازم الاتباع است.


== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۲۱ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب]]
* [[ماده 21 قانون تشکیل دادگاههای عمومی و انقلاب|ماده ۲۱ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب]]
* [[ماده واحده قانون وحدت رویه قضایی مصوب 1328|ماده واحده قانون مربوط به وحدت رویه قضائی مصوب سال ۱۳۲۸]]
* [[ماده واحده قانون وحدت رویه قضایی مصوب 1328|ماده واحده قانون مربوط به وحدت رویه قضائی مصوب سال ۱۳۲۸]]


[[رده:آرای وحدت رویه دیوان عالی کشور]]
[[رده:آرای وحدت رویه دیوان عالی کشور]]
[[رده:آرای وحدت رویه دیوان عالی کشور سال 1375]]
[[رده:آرای وحدت رویه دیوان عالی کشور سال 1375]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۰ آوریل ۲۰۲۵، ساعت ۱۴:۳۹

رای وحدت رویه شماره ۶۰۶ مورخ۱۳۷۵/۳/۱ هیات عمومی دیوان عالی کشور (دعوی مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم):نظر به اینکه دعوی مطالبه ضرر و زیان ناشی از جرم عنوان حقوقی دارد. در مواردی که دادگاه ضمن رسیدگی به امر کیفری به دعوای ضرر و زیان ناشی ازجرم هم رسیدگی می‌نماید با توجه به اطلاق بند ۵ ماده ۲۱ قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب هرگاه خواسته ضرر و زیان ناشی از جرم بیش از مبلغ بیست میلیون ریال باشد مرجع تجدیدنظر آن دیوان عالی کشور خواهد بود و با مستفاد از عبارت ذیل تبصره ماده ۳۱۶ از قانون آیین دادرسی کیفری حکم جزایی هم در این موارد به تبع امر حقوقی قابل رسیدگی تجدیدنظر در دیوان عالی کشور است؛ بنابراین رای شعبه یازدهم دیوان عالی کشور که بر این اساس صادر گردیده موافق با موازین قانونی تشخیص می‌شود. این رأی طبق ماده واحده قانون مربوط به وحدت رویه قضائی مصوب سال ۱۳۲۸ در موارد مشابه برای تمام محاکم و شعب دیوان عالی کشور لازم الاتباع است.

مواد مرتبط