مطالعه جرم‌شناختی تحولات بزهکاری در پرتو بحران اقلیمی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
'''مطالعه جرم‌شناختی تحولات بزهکاری در پرتو بحران اقلیمی''' نام مقاله ای از [[بهزاد رضوی فرد]] و [[حامد صفائی آتشگاه]] که در شماره بیست و دوم (زمستان 1400) [[فصلنامه آموزه های حقوق کیفری، دانشگاه علوم اسلامی رضوی]] منتشر شده است.
'''مطالعه جرم‌شناختی تحولات بزهکاری در پرتو بحران اقلیمی''' نام مقاله ای از [[بهزاد رضوی فرد]] و [[حامد صفائی آتشگاه]] که در شماره بیست و دوم (زمستان 1400) [[نشریه آموزه های حقوق کیفری|نشریه آموزه های حقوق کیفری،]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
خط ۱۵: خط ۱۵:
== مواد مرتبط ==
== مواد مرتبط ==
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات فصلنامه آموزه های حقوق کیفری، دانشگاه علوم اسلامی رضوی]]
[[رده:مقالات نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات شماره بیست و دوم فصلنامه آموزه های حقوق کیفری، دانشگاه علوم اسلامی رضوی]]
[[رده:مقالات شماره بیست و دوم نشریه آموزه های حقوق کیفری]]
[[رده:مقالات بهزاد رضوی فرد]]
[[رده:مقالات بهزاد رضوی فرد]]
[[رده:مقالات حامد صفائی آتشگاه]]
[[رده:مقالات حامد صفائی آتشگاه]]

نسخهٔ ‏۶ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۱۸

مطالعه جرم‌شناختی تحولات بزهکاری در پرتو بحران اقلیمی نام مقاله ای از بهزاد رضوی فرد و حامد صفائی آتشگاه که در شماره بیست و دوم (زمستان 1400) نشریه آموزه های حقوق کیفری، منتشر شده است.

چکیده

به گرمایش زمین، تغییر اقلیم و پیامدهای ناشی از آن‌ها نسبت به انسان‌ها و محیط زیست، بحران اقلیمی گفته می‌شود. از جمله پیامدهای بحران اقلیمی، تغییر در رفتار انسان‌ها به ویژه تحول در نرخ و نوع بزهکاری است. با وجود این، غفلت از بحران اقلیمی به عنوان مهم‌ترین بحران قرن حاضر موجب شده که به طور سنتی این مؤلفه در بررسی تحول بزهکاری نادیده گرفته شود. شواهد زیادی وجود دارند که مطابق آن‌ها هر یک از عناصر تغییر اقلیمی نظیر بارش، دما، رطوبت و مه، منجر به تحول در نرخ و نوع بزهکاری می‌شوند. نویسندگان برای پاسخ به این پرسش که تغییر اقلیم و بحران حاصل از آن، چه تأثیری بر تحول بزهکاری دارد، از چهار مؤلفه بهره بردند. بنابراین جهت شناسایی و تأیید رابطۀ موصوف، مؤلفه‌های جغرافیامحور، فعالیت‌محور، ساختارمحور و سازمان‌اجتماعی‌محور به عنوان رویکردهای شاخصی از جرم‌شناسی انتخاب شدند. دلیل گزینش این رویکردها، ارتباط بیشتر آن‌ها با بحران اقلیمی و تأکید پژوهش‌های پیشین بر این رویکردها در پرتو روش مطالعاتی فراترکیب بود. بر این پایه، مطابق یافته‌های نوشتار حاضر، بحران اقلیمی منجر به «بزه‌دیدگی اقلیمیِ» شهروندان شده و این قربانیان، بزهکاران آینده خواهند بود. بدین‌سان مقابله با بحران اقلیمی را می‌توان در کنار مزایای بی‌شماری که برای محیط زیست و سلامتی انسان دارد، موجب کاهش بزهکاری در سطح جامعه دانست. از این رو سیاست‌گذاری اقلیمی و بزه‌انگاری رفتارهای اقلیم‌ستیز حکومت ـ شرکت‌هایی که اقدام به تولید کربن و توسعه گازهای گلخانه‌ای در سطح جهان می‌کنند، ضرورت دارد.

کلید واژه ها

  • بزهکاری اقلیمی
  • تغییر اقلیمی
  • رویکردهای جرم‌شناسی
  • نرخ بزهکاری
  • فشارهای اقلیمی

مواد مرتبط