تحلیلی بر اقناع قضایی در فرایند کشف امور موضوعی دعاوی مدنی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحلیلی بر اقناع قضایی در فرایند کشف امور موضوعی دعاوی مدنی'''، نام مقاله ای از رضا دلیر، ابراهیم دلشاد معارف و عیسی امینی بوده که در شماره سوم (پاییز 1401) فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == '' حل یک مجهول قضایی مستلزم حص...» ایجاد کرد)
 
(+ 10 categories using HotCat)
 
خط ۲۰: خط ۲۰:
* [[اصل 166 قانون اساسی]]  
* [[اصل 166 قانون اساسی]]  
* [[ماده 296 قانون آیین دادرسی مدنی]]
* [[ماده 296 قانون آیین دادرسی مدنی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات شماره سوم فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات رضا دلیر]]
[[رده:مقالات ابراهیم دلشاد معارف]]
[[رده:مقالات عیسی امینی]]
[[رده:کشف امور موضوعی دعاوی مدنی]]
[[رده:اقناع قضایی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۴۵

تحلیلی بر اقناع قضایی در فرایند کشف امور موضوعی دعاوی مدنی، نام مقاله ای از رضا دلیر، ابراهیم دلشاد معارف و عیسی امینی بوده که در شماره سوم (پاییز 1401) فصلنامه مطالعات حقوق خصوصی منتشر شده است.

چکیده

 حل یک مجهول قضایی مستلزم حصول علم و معرفت نسبت به وقایع خارجی مرتبط و مؤثر در دعواست. دادرس برای نیل به معرفت و قناعت وجدانی نسبت به وقایع خارجی با یک فرایند روانی، منطقی و حقوقی مواجه است. ایجاد باور و اعتقاد صحیح برای دادرس از جنبۀ روانی مستلزم شناخت مبادی و مراحل تشکیل یک باور موثق است. دادرس در فرایند تحصیل باور و اعتقاد قضایی از جنبۀ روانی و منطقی تابع مقررات خاصی نبوده و فقط ملزم به رعایت اصول و قواعد عام معرفت‌شناسی است. این مرحله از فرایند دادرسی جزء مقولات معرفت‌شناسی است. پژوهش حاضر به‌صورت تحلیلی و توصیفی درصدد است ضمن بررسی و تحلیل قواعد معرفت‌شناسی اثبات در دادرسی‌های مدنی، روش رسیدن به اعتقاد و علم قضایی معتبر و عوامل مؤثر بر آن را از جنبۀ روانی و منطقی بررسی و واکاوی کرده و معیاری برای سنجش اعتبار و صدق اعتقاد قضایی ارائه نماید.

کلیدواژه ها

  • اثبات
  • اقناع
  • دلیل
  • علم
  • معرفت ‏

مواد مرتبط