حق مرگ در اسناد بین‌المللی حقوق بشر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حق مرگ در اسناد بین‌المللی حقوق بشر''' نام مقاله ای است از سروناز مستفیضی و مهدی بالوی که در شماره یک دوره چهل و هشت (فروردین 1397) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == هیچ‌یک از اسناد بین‌المللی حقوق بشر و اک...» ایجاد کرد)
 
(+ 5 categories using HotCat)
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
* دکترین حاشیه اختیارات
* دکترین حاشیه اختیارات
* دیوان اروپایی حقوق بشر
* دیوان اروپایی حقوق بشر
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات مهدی بالوی]]
[[رده:مقالات سروناز مستفیضی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۲۰

حق مرگ در اسناد بین‌المللی حقوق بشر نام مقاله ای است از سروناز مستفیضی و مهدی بالوی که در شماره یک دوره چهل و هشت (فروردین 1397) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

هیچ‌یک از اسناد بین‌المللی حقوق بشر و اکثر قوانین داخلی، به‌صراحت حق مرگ را شناسایی نکرده‌اند، با این حال، در دیوان اروپایی حقوق بشر و حتی برخی محاکم ملی، ذیل سایر حقوق و آزادی‌های دیگر مندرج در این اسناد، افراد مدعی دارابودن چنین حقی شده‌اند که بعضاً این دعاوی شناسایی حق مذکور و تغییر قوانین ملی را در پی داشته‌‌اند. نوشتار پیش‌رو درصدد پاسخ به این پرسش است که آیا در رویۀ دیوان، با تأکید بر کنوانسیون اروپایی حقوق بشر که برای این مرجع، منبع حق و تکلیف است، حقی موسوم به حق مرگ برای افراد به رسمیت شناخته شده است یا خیر؟ و در این میان، اختیار دولت‌ها برای محدودکردن حقوق و آزادی‌هایی که درحقیقت، اساس و بنیان حق مرگ محسوب می‌شوند، تا کجاست؟

کلیدواژه‌ها

  • اصل صلاحیت تکمیلی
  • حق بر تحریم خصوصی
  • حق مرگ
  • دکترین حاشیه اختیارات
  • دیوان اروپایی حقوق بشر