اعلام، طبقه‌بندی و خروج از محرمانگی اسناد اداری در پرتو حق دسترسی به اطلاعات در نظام حقوقی ایران و ایالات متحده امریکا: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(+ 12 categories using HotCat)
(اضافه کردن تاریخ)
خط ۱: خط ۱:
'''اعلام، طبقه‌بندی و خروج از محرمانگی اسناد اداری در پرتو حق دسترسی به اطلاعات در نظام حقوقی ایران و ایالات متحده امریکا''' نام مقاله‌ای از [[غفور قهرمانی]]، [[محمد شریف شاهی]] و [[سید محمد صادق احمدی]] است که در دوره 24 شماره 76 [[فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی]] منتشر شده است.
'''اعلام، طبقه‌بندی و خروج از محرمانگی اسناد اداری در پرتو حق دسترسی به اطلاعات در نظام حقوقی ایران و ایالات متحده امریکا''' نام مقاله‌ای از [[غفور قهرمانی]]، [[محمد شریف شاهی]] و [[سید محمد صادق احمدی]] است که در دوره 24 شماره 76(پاییز 1401) [[فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==

نسخهٔ ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۳۰

اعلام، طبقه‌بندی و خروج از محرمانگی اسناد اداری در پرتو حق دسترسی به اطلاعات در نظام حقوقی ایران و ایالات متحده امریکا نام مقاله‌ای از غفور قهرمانی، محمد شریف شاهی و سید محمد صادق احمدی است که در دوره 24 شماره 76(پاییز 1401) فصلنامه علمی پژوهش حقوق عمومی منتشر شده است.

چکیده

حق دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات و تنظیم سیستم محرمانگی اسناد اداری، دو موضوع مهم در بررسی عملکرد دولت می‌باشد. اصل بر این است که همه افراد حق دسترسی به تمام اطلاعات را دارند و تنظیم سیستم محرمانگی اسناد به قصد ایجاد محدودیت در دسترسی به اطلاعات، استثنا می‌باشد و فقط در صورتی ممکن است که مصلحتی عالی‌تر از حق دسترسی به اطلاعات وجود داشته باشد. نحوه تحدید حق دسترسی آزاد و تعیین مصادیق محرمانه‌ها، بحث نظام محرمانگی اسناد اداری است و این پرسش را مطرح می‌سازد که مرجع تعیین محرمانه بودن اسناد اداری و نظام طبقه‌بندی آن کدام است؟ و همچنین نحوه خروج اسناد از حالت طبقه‌بندی چگونه ممکن می‌گردد؟ پیرو لزوم پاسخ بدین پرسش و بررسی در خصوص آن، در این مقاله با رویکردی تطبیقی، شباهت‌ها و تفاوت‌های سیستم اعلام محرمانگی اسناد دولت ایران و امریکا مورد بررسی قرار گرفته و سعی شده است که با بررسی سیستم اعلام محرمانگی اسناد اداری در امریکا، وضعیت اعلام محرمانگی اسناد و نحوه خروج از محرمانگی در حقوق ایران مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه‌ها

  • اطلاعات طبقه‌بندی‌ شده
  • خروج از محرمانگی
  • حق دسترسی آزاد به اطلاعات
  • سیستم محرمانگی اسناد
  • مطالعه‌ تطبیقی

مواد مرتبط

اصطلاحات تخصصی