رویۀ قضایی در حقوق عمومی معاصر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''رویۀ قضایی در حقوق عمومی معاصر''' نام مقاله ای است از بیژن عباسی و علی سهرابلو و احسان شهسواری که در شماره سه دوره چهل و هشت (مهر 1397) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == حقوق به‌مثابۀ علم سامان‌دهنده و تن...» ایجاد کرد)
 
خط ۱۱: خط ۱۱:
* قاعده سازی
* قاعده سازی
* هنجار
* هنجار
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات بیژن عباسی]]
[[رده:مقالات علی سهرابلو]]
[[رده:مقالات احسان شهسواری]]

نسخهٔ ‏۲۲ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۵۹

رویۀ قضایی در حقوق عمومی معاصر نام مقاله ای است از بیژن عباسی و علی سهرابلو و احسان شهسواری که در شماره سه دوره چهل و هشت (مهر 1397) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

حقوق به‌مثابۀ علم سامان‌دهنده و تنظیم‌کنندۀ اجتماع، با تغییر و تحول در ارتباطات اجتماعی ناگزیر از تغییر روش و رویکرد خواهد بود. وقوع تحولات به‌ویژه در حوزۀ حقوق عمومی با سرعتی که قوانین مصوب در فرایندهای قانونگذاری را یارای انطباق و روزامدی با آنها نیست، سایر منابع حقوق همانند رویۀ قضایی را واجد کارکردهایی متفاوت از پیش ساخته است. مقالۀ پیش‌رو در پی بررسی و تحلیل این پرسش بوده است که آیا رویۀ قضایی در حقوق عمومی معاصر تغییرات شگرفی داشته است و در صورت پاسخ مثبت در چه صور و اشکالی. نتایج حاصل از مثبت بودن پاسخ به‌تبع تحولات دنیای معاصر و اثرگذاری آنها بر علم حقوق است که رویۀ قضایی را در سه بخش الف) ایجاد و تأسیس هنجارهای جدید، ب) تکمیل هنجارهای موجود در نظام حقوقی و ج) حمایت از حقوق و آزادی‌های اشخاص ذی‌صلاح شناخته است و در نتیجه تغییر در جایگاه رویۀ قضایی در بین منابع حقوق عمومی و ارتقای آن را رقم زده است.

کلیدواژه‌ها

  • حقوق و آزادی ها
  • حقوق عمومی
  • رویه قضایی
  • قاعده سازی
  • هنجار