بررسی تعهد دولت‌ها به قبول و ارسال کمک‌های بشر دوستانه در زمان سوانح طبیعی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''بررسی تعهد دولت‌ها به قبول و ارسال کمک‌های بشر دوستانه در زمان سوانح طبیعی''' نام مقاله ای است از سید حسام الدین لسانی که در شماره يك دوره چهل و نه (فروردين 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == دولت‌ها به...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۵: خط ۱۵:


* [[ماده 12 کمیسیون حقوق بین الملل]]
* [[ماده 12 کمیسیون حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1398]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات سید حسام الدین لسانی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۳۲

بررسی تعهد دولت‌ها به قبول و ارسال کمک‌های بشر دوستانه در زمان سوانح طبیعی نام مقاله ای است از سید حسام الدین لسانی که در شماره يك دوره چهل و نه (فروردين 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

دولت‌ها به‌دلیل حاکمیتی که دارند، باید از ساکنان سرزمینشان در مقابل بلایای طبیعی محافظت کرده و به آنان امدادرسانی کنند. اما واقعیت آن است که توان همۀ دولت‌ها برای امدادرسانی یکسان و کافی نیست و در بسیاری از موارد بدون کمک‌های امدادی از سایر کشورها و نهادهای بین‌المللی کار امدادرسانی غیرممکن می‏‌شود. به‌دلیل اهمیت این موضوع، کمیسیون حقوق بین‌الملل با در دستور کار خود قرار دادن آن، پس از سال‌ها فعالیت، پیش‌نویس متن معاهده‌‏ای را تهیه و به مجمع عمومی ارسال کرده است. براساس این پیش‌نویس امدادرسانی وظیفۀ دولت آسیب‌دیده است و رضایت این دولت عنصر لازم برای دریافت کمک‌های خارجی است، هرچند دولت آسیب‌دیده حق مخالفت بدون دلیل با ارسال کمک از خارج را ندارد. اعمال تئوری مسئولیت حمایت را می‌توان از جمله عوامل استقبال دولت‌ها در ارسال کمک برای دولت‌های آسیب‌دیده در اثر سوانح طبیعی دانست.

کلیدواژه‌ها

  • دولت آسیب دیده
  • سوانح طبیعی
  • کمیسیون حقوق بین الملل
  • مسئولیت حمایت
  • یاری رسان

مواد مرتبط