حمایت از کودکان بزه‌دیده در دیوان کیفری بین‌المللی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حمایت از کودکان بزه‌دیده در دیوان کیفری بین‌المللی''' نام مقاله ای است از محمد هادی ذاکر حسین که در شماره یک دوره پنجاه و دو (بهار 1401) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == دیوان کیفری بین‌المللی از کودکان بزه...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۵: خط ۱۵:
* [[ماده 25 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[ماده 25 اعلامیه جهانی حقوق بشر]]
* [[ماده 1 کنوانسیون کودک]]
* [[ماده 1 کنوانسیون کودک]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات فصلنامه مطالعات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات شماره یک دوره پنجاه و دو فصلنامه مطالعات حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات محمد هادی ذاکر حسین]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۹ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۲۷

حمایت از کودکان بزه‌دیده در دیوان کیفری بین‌المللی نام مقاله ای است از محمد هادی ذاکر حسین که در شماره یک دوره پنجاه و دو (بهار 1401) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

دیوان کیفری بین‌المللی از کودکان بزه‌دیده حمایت ویژه‌ای می‌کند. شناسایی دامنۀ این حمایت در پرتو قانون و رویۀ دیوان هدف این نوشتار است. اساسنامۀ رم با جرم‌انگاری برخی رفتارهای خاص علیه کودکان مانند استفاده از کودک سربازان در مخاصمات مسلحانه یا جرائمی که کودکان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مانند هدف قرار دادن مدارس از حقوق و منافع کودکان حمایت ماهوی کرده است. در عمل نیز تعقیب جرائم علیه کودکان از اولویت‌های تعقیب دادستانی دیوان است. علاوه‌بر این، کودکان بزه‌دیده مورد حمایت‌های آیینی دیوان نیز هستند و در فرایند دادرسی دیوان هم به‌عنوان بزه‌دیده و هم به‌عنوان شاهد حق مشارکت دارند. مسئولیت کیفری کودکان زیر ۱۸ سال در نظام حقوقی دیوان به رسمیت شناخته نشده است، لیکن جرائم کودکان بعد از عبور از کودکی قابل تعقیب است؛ هرچند پیشینۀ بزه‌دیدگی ایشان در کودکی می‌تواند در تخفیف مجازات ایشان مؤثر باشد.

کلیدواژه‌ها

  • تعقیب موضوعی
  • سن مسئولیت کیفری
  • کودک سربازی
  • مشارکت در دادرسی

مواد مرتبط