امکان سنجی پذیرش تحلیل مشارکت در نقض علامت تجاری در حقوق ایران و آمریکا از منظر تحلیل اقتصادی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''امکان سنجی پذیرش تحلیل مشارکت در نقض علامت تجاری در حقوق ایران و آمریکا از منظر تحلیل اقتصادی''' نام مقاله ای از حامد نجفی و محمود صادقی و مرتضی شهبازی نیا بوده که در شماره هفدهم (خرداد 1399) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است. == چکیده =...» ایجاد کرد)
 
(+ 13 categories using HotCat)
 
خط ۱۷: خط ۱۷:
* [[ماده ۱۴۲ قانون مجازات اسلامی|ماده 142 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۱۴۲ قانون مجازات اسلامی|ماده 142 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۵۳۵ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)|ماده 535 قانون مجازات اسلامی]]
* [[ماده ۵۳۵ قانون مجازات اسلامی (۱۳۹۲)|ماده 535 قانون مجازات اسلامی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1399]]
[[رده:مقالات دانشنامه حقوق اقتصادی]]
[[رده:مقالات شماره هفدهم نشریه دانشنامه حقوق اقتصادی]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حامد نجفی]]
[[رده:مقالات محمود صادقی]]
[[رده:مقالات مرتضی شهبازی نیا]]
[[رده:نقض غیر‌مستقیم]]
[[رده:علامت تجاری]]
[[رده:برند]]
[[رده:فناوری]]
[[رده:حقوق ایران]]
[[رده:حقوق آمریکا]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۵۰

امکان سنجی پذیرش تحلیل مشارکت در نقض علامت تجاری در حقوق ایران و آمریکا از منظر تحلیل اقتصادی نام مقاله ای از حامد نجفی و محمود صادقی و مرتضی شهبازی نیا بوده که در شماره هفدهم (خرداد 1399) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است.

چکیده

در حقوق آمریکا، نقض علامت تجاری به دو طریق واقع می‌شود؛ مستقیم و غیر‌مستقیم. در نقض غیر‌مستقیم، شخص بدون ارتکاب عملی که مشمول نقض علامت تجاری شود، رفتاری را انجام می‌دهد یا در وضعیتی قرار می‌گیرد که حسب مورد، مسبب نقض مشارکتی (و انگیزشی) یا نیابتی می‌گردد. علامت تجاری، جزو نوآوری‌های غیر‌فناورانه است و توسعه‌ی حمایت از آن به طور مستقیم به افزایش میزان بهره‌وری اقتصادی منتهی نمی‌گردد. افزایش حمایت از علائم تجاری در قالب توسعه ی مسئولیت ناشی از نقض آن، در صورتی مطلوب است که نوآوری فناورانه در وضعیت بهینه‌ای قرار داشته باشد.  با عنایت به وضعیت مطلوب  نوآوری فناورانه در آمریکا، شناسایی چنین نهادی موجه به نظر می‌رسد. در مقابل، در نظام حقوقی ایران، مسئولیت غیر‌مستقیم ناشی از نقض علامت تجاری پیش‌بینی نشده و مصادیق مختلف این نوع نقض، مشمول مقررات عام مسئولیت مدنی بوده که این امر با عنایت به وضعیت کمتر مطلوب نوآوری فناورانه در ایران از وجه منطقی برخوردار است. هدف از تحقیق حاضر، با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی و تحلیل اقتصادی شامل اثباتی و هنجاری، بررسی مسئولیت نقض غیر‌مستقیم علامت تجاری از منظر آثار آن در حوزه‌ی فناوری است. وضعیت آمریکا به لحاظ فناوری، شناسایی و اعمال چنین مسئولیتی را با توجه به ارکان آن، موجه جلوه می‌کند اما با عنایت به وضعیت نوآوری فناورانه در ایران و با لحاظ جمیع شرایط از جمله، مقررات بین‌المللی، وضعیت سیاسی- اقتصادی ایران در عرصه‌ی بین‌المللی، عدم شناسایی نهاد مسئولیت غیر‌مستقیم ناشی از نقض علامت تجاری و اتکا به مقرات عمومی مسئولیت مدنی در این زمنیه، توجیه شده و توصیه می‌گردد.

کلید واژه ها

  • نقض غیر‌مستقیم
  • علامت تجاری
  • برند
  • فناوری
  • حقوق ایران
  • حقوق آمریکا

مواد مرتبط