اصول کلی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در رویة قضایی دیوان بین المللی دادگستری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اصول کلی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در رویة قضایی دیوان بین المللی دادگستری''' نام مقاله ای است از مجتبی ملکوتی و عباس برزگرزاده که در شماره سه دوره پنجاه و دو (پاییز 1401) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده ==...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۵: خط ۱۵:
* [[ماده 38 اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری]]  
* [[ماده 38 اساسنامه دیوان بین المللی دادگستری]]  
* [[ماده 2 منشور ملل متحد]]
* [[ماده 2 منشور ملل متحد]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات فصلنامه مطالعات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات شماره سه دوره پنجاه و دو فصلنامه مطالعات حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:مقالات مجتبی ملکوتی]]
[[رده:مقالات عباس برزگر زاده]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۵۸

اصول کلی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه در رویة قضایی دیوان بین المللی دادگستری نام مقاله ای است از مجتبی ملکوتی و عباس برزگرزاده که در شماره سه دوره پنجاه و دو (پاییز 1401) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

اصول کلی حقوقی مستند به تبصرة 3 بند 1 مادة 38 اساسنامة دیوان بین‌المللی دادگستری به‌عنوان یکی از حقوق قابل ‌اعمال بر دعاوی بین‌المللی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری به‌شمار می‌آید. برخلاف معاهده و عرف در خصوص ماهیت و نحوة اعمال اصول کلی حقوقی اتفاق‌نظر وجود ندارد. دیوان دو رویکرد عمده در این مبحث داشته است. سؤال این تحقیق که مبتنی بر روش تحلیلی توصیفی است، ناظر بر نحوة عملکرد دیوان در شناسایی و اعمال اصول کلی در قضایای مشتمل بر موضوعات حقوق بشری و بشردوستانه است. نتیجه اینکه دیوان در موضوعات عام روابط دولت‌ها به اصول کلی حقوقی مورد قبول نظام‌های عمدة حقوقی به‌عنوان ملل متمدن تمسک جسته و در مسائل حقوق بشری و بشردوستانه قائل به شناسایی اصول کلی مختص حقوق بین‌الملل است که حتی بدون توافق خاص دولت‌ها و با عنایت به اقتضائات حقوق بین‌الملل، قابل ‌اعمال است.

کلیدواژه‌ها

  • اصول کلی حقوقی
  • حقوق بشر
  • حقوق بشر دوستانه
  • دیوان بین المللی دادگستری

مواد مرتبط